Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Γενική απεργία στις 20 Μαΐου εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Νέα γενική απεργία για τις 20 Μαΐου εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη ριζική τους αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Μάλιστα προανήγγειλαν κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται λόγος για «ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές».

Επιπλέον σημειώνεται πως «το πάρτι επί των αποθεματικών επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και .......

ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας του συστήματος οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους».

Ως εκ τούτου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν την προκήρυξη της απεργίας στις 20 Μαΐου, για να μην παρεμποδιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών, και όχι στις 19.

Την Τρίτη οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Επιπλέον αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για τον ιδιωτικό τομέα, όπως πχ περικοπές μισθών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος απάντησε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξέρουν όλοι τι ρόλο έχει. Το ΔΝΤ δεν θα σταματήσει να ζητά θυσίες από τους ανθρώπους της εργασίας. Οι συνταγές του είναι καταστροφικές».

«Απορρίπτουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και η απάντησή μας θα είναι άμεση με μια γενική απεργία την επόμενη Πέμπτη» τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να ξέρω εως τι ώρα δεν θα λειτουργούνε τα λεωφορεία. Ευχαριστώ προκαταβοληκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα φαρμακεια θα απεργουν 20/5 η 21/5? ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.