Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1

Η ΑΕΚ κράτησε για τον εαυτό της το «καλό» εισιτήριο για το Europa League της νέας σεζόν, καθώς επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και τερμάτισε δεύτερη στα πλέι οφ.

Αντίθετα οι «ερυθρόλευκοι» καταποντίστηκαν στην τελευταία θέση του μίνι αυτού πρωταθλήματος, αφού εκτός της Ένωσης τους πέρασε και ο Άρης, που κέρδισε τον ΠΑΟΚ και βγήκε έτσι τρίτος.

Δίκαιη, βέβαια, η νίκη των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς έλεγξαν τον ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου, παρότι και ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες για να φύγει, αν όχι με τη νίκη, τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε μόλις στο .......

7ο λεπτό ο Κώστας Μανωλάς με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Ίσμαελ Μπλάνκο, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε μόλις τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Όσκαρ βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Γιάννη Παπαδόπουλο και αυτός με ψυχραιμία πλάσαρα τον Σεμπάστιαν Σάχα.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία και της ευκαιρίες στη συνέχεια, όμως μέχρι το τέλος του πρώτους μέρους δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα. Το πέτυχε, παρόλα αυτά, νωρίς στην επανάληψη (στο 54') με δυνατό σουτ του Μπλάνκο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Το 2-1 ώθησε τον Ολυμπιακό να βγει από την περιοχή του προκειμένου να ψάξει την ισοφάριση, άφησε όμως έτσι πολλά κενά στην άμυνά του, που πήγαν οι γηπεδούχοι να εκμεταλλευτούν στις αντεπιθέσεις.

Από τη στιγμή, όμως, που δεν έγινε το 3-1 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στο τελευταίο δεκάλεπτο δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Σάχα.

Οι συνθέσεις:

AEK (Μπάγεβιτς): Σάχα, Μανωλάς (17‘ Λεονάρντο), Γκέντσογλου (76‘ Αλεξόπουλος), Λαγός, Γεωργέας, Καφές, Γιάχιτς, Μαντούκα, Νέμεθ (88‘ Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Μπάντοβιτς): Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος (75‘ Φετφατζίδης), Στολτίδης, Όσκαρ, Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεντέσμα, Πάντος, Γ. Παπαδόπουλος.


ΣΧΟΛΙΟ
Κατα τα άλλα αυτή η ομάδα ήθελε και πρωτάθλημα... Αλλά ξέχασα. Δεν είναι πλέον ο Γκαγκάτσης στην ΕΠΟ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.