Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Α1 Μπάσκετ: Οι τελικοί των «αιωνίων» ξεκινούν

Για πέμπτη συνεχή σεζόν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι το ζευγάρι της σειράς των μεγάλων τελικών της Α1 Μπάσκετ των Ανδρών, που ξεκινάνε απόψε το βράδυ στο κλειστό του ΟΑΚΑ (21:45, ΣΚΑΪ).

Οι δυο «αιώνιοι» γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας των άλλων και έτσι ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν αναμένονται στο «μενού» των αναμετρήσεων. Παρόλα αυτά, αν κάτι δεν λείψει, αυτό θα είναι το πάθος και από τις δυο πλευρές, αφού το πρωτάθλημα αποτελεί τον τελευταίο (και μεγαλύτερο) φετινό στόχο τόσο του «τριφυλλιού», όσο και των Πειραιωτών.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μπορεί πέρσι να ........

πήραν όποια κούπα κυκλοφορούσε, τη σεζόν όμως που διανύουμε απογοήτευσαν σε Ευρώπη, ενώ έχασαν και το κύπελλο από τον «αιώνιο» αντίπαλο. Το πρωτάθλημα θα σημαίνει πολλά, όχι γιατί λείπουν οι τίτλοι από τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί θα δείξει πως παρά τα ποσά που έχουν ξοδέψει οι αντίπαλοί του, ακόμα δεν μπορούν να τον φτάσουν.

Και για τον Ολυμπιακό αποκλειστικός στόχος είναι η κορυφή. Οι αδελφοί Αγγελόπουλου έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια και παρότι έχουν καταφέρει να τον βελτιώσουν, από πλευράς τίτλων έχουν δει μόνο ένα κύπελλο. Στη φετινή Ευρωλίγκα έφτασαν στην πηγή, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν τους επέτρεψε να πιουν νερό. Έτσι, αν δεν έρθει και το πρωτάθλημα, όλη η χρονιά θα μοιάζει αποτυχημένη. Στην αντίθετη περίπτωση, όμως, ίσως σηματοδοτηθεί η απαρχή μιας νέας εποχής επιτυχιών.

Στα αγωνιστικά των δυο «στρατοπέδων» ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με πλήρες το ρόστερ του, ενώ για τον Ολυμπιακό μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση.

Αυστηρά είναι τα μέτρα που έχει πάρει η αστυνομία. Το παιχνίδι θα γίνει παρουσία εισαγγελέων, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι θα λειτουργούν όλες οι κάμερες της αστυνομίας και του ΟΑΚΑ. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 19.30. Το διάζωμα 103 και τα 2/3 του διαζώματος 105 θα παραμείνουν κλειστά (πίσω από τη γραμματεία και τον πάγκο των φιλοξενούμενων). Οι σειρές 1-8 στις κερκίδες 136 και 138 θα παραμείνουν κενές. Για πρώτη φορά θα υπάρχει και διπλό δίχτυ προστασίας το οποίο θα «απλώνεται» από τη γραμματεία και προς τα αριστερά, ως πίσω από την μπασκέτα, προς την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι κύριοι Βορεάδης, Σχινάς και Κορομηλάς.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν ακόμα να προμηθεύονται εισιτήρια από τη θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» από τις 10π.μ. ως τις 7μ.μ. και από τις 7μ.μ. από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ. Εισιτήρια διατίθενται και από το PAO SHOP (Εμπορικό Κέντρο «Καμάρες», Χαρ. Τρικούπη 127, Νέα Ερυθραία/ώρες λειτουργίας καταστημάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.