Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας 1840 - 1970 από το Δημοτικό σχολείο Μερόπης

Όταν όμως αυτή η φωτογραφία έρχεται από μια εποχή που δεν υπάρχει πια, από ανθρώπους δικούς μας που δεν υπάρχουν πια, σε πόσες λέξεις μπορεί να αντιστοιχεί; Σε πόσα και τι συναισθήματα; Σε πόσες σκέψεις; Σε πόσα ρίγη και σε πόσα, ίσως, δάκρυα;

Το δημοτικό σχολείο Μερόπης μας δίνει την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε!

Από την 1η ως την 15η Ιουνίου μας περιμένει όλους σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας που διοργανώνει στο χώρο του δημοτικού σχολείου.
Σε αυτή την έκθεση του σχολείου μας θα .........

έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε για λίγο πίσω στο χρόνο, να περιηγηθούμε στη Μερόπη της παλιάς εποχής, να "μιλήσουμε" με προγόνους και συγχωριανούς που δε γνωρίσαμε ποτέ... Να συμμετάσχουμε για λίγο στα πανηγύρια τους, στους γάμους τους, στην καθημερινότητά τους, με λίγα λόγια στη ζωή τους... Κι ας αναλογιστούμε ότι η ζωή των προγόνων μας δεν είναι παρά η προέκταση του εαυτού μας στον παρελθόντα χρόνο και χώρο... Γνωρίζοντας εκείνους, γνωρίζουμε τον εαυτό μας!

Η Έκθεση, όπως είπαμε, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου την από την 1η ως την 15η Ιουνίου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.
Αξίζει να τονίσουμε ότι η έκθεση χωρίζεται σε επιμέρους ενότητες όπως: γάμος, σχολικές στιγμές, οικογενειακές στιγμές αλλά και διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Παρακάτω, προβάλουμε ενδεικτικά μια φωτογραφία από τις επιμέρους θεματικές ενότητες.




Πηγή: Μερόπη Μεσσηνίας

ΣΧΟΛΙΟ
Θεωρούμε ότι αξίζει να πάρετε τα παιδιά σας και να κάνετε μια βόλτα απο την έκθεση φωτογραφίας στην Μερόπη. Θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά σας να γνωρίσουν και μια παλαιότερη μορφή των φωτογραφιών που αποτυπώνονταν σε χαρτί από φιλμ και όχι από memory cards.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.