Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Νεα παράταση για την παράδοση των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Παράταση εκ νέου, αυτή τη φορά μέχρι τις 31 Μαΐου, δόθηκε στο έργο εκσυγχρονισμού των χειρουργείων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που έχει ξεκινήσει από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού.

Οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο ουσιαστικά βρίσκεται λίγο πριν την παράδοση, ωστόσο στον εργολάβο οφείλονται ακόμη 122.000 ευρώ. Δηλαδή, 90.000 (από την αρχική σύμβαση των 290.000) συν 32.000 από τη συμπληρωματική που προέκυψε στην πορεία, καθώς κατά την εκτέλεση των εργασιών χρειάστηκαν επιπλέον παρεμβάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την εκταμίευση .........

των 90.000 έχει δοθεί έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για διοχέτευση του ποσού στο υπουργείο Υγείας και από εκεί στην Περιφέρεια, ενώ η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Μεσσηνίας, που επιβλέπει το έργο, είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο για έγκριση και της πρόσθετης πίστωσης των 32.000 ευρώ.

Όσο για τις εργασίες αναβάθμισης των χειρουργείων του νοσοκομείου, περιλαμβάνουν καινούργια δίκτυα ίδρυσης και αποχέτευσης, πυροπροστασία, ηλεκτροδότηση, τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, παροχές ιατρικών αερίων, καινούργιες τοιχοποιίες, ειδικές πόρτες με αυτόματους μηχανισμούς, σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και νέα ιατρικά μηχανήματα.

Στα καινούργια χειρουργεία θα υπάρχει καλύτερη κατανομή και οργάνωση του χώρου (με αποδυτήρια, χώρους γιατρών, αίθουσα ανάνηψης κ.λπ.). Εάν, μάλιστα, τα χρήματα βρεθούν σύντομα, το έργο μπορεί να παραδοθεί πριν από τις 31 Μαΐου. Κάτι που εύχονται τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, αφού εδώ και ένα χρόνο η χειρουργική κλινική αναγκαστικά υπολειτουργεί σε χώρο που έχει διαμορφωθεί προσωρινά για να γίνονται κάποιες επεμβάσεις.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.