Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Με δύναμη από την Κηφησιά". Η Νέα παράσταση του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Μια νεα παράσταση του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού έρχεται την Παρασκευή 30 Απριλίου να κάνει πρεμιέρα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών "Ο Πυρσός".
Τίτλος του έργου "Με δύναμη απο την Κηφησιά"

Λίγα λόγια για το έργο.
Τέσσερις σύγχρονες γυναίκες αστικής καταγωγής αποφασίζουν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους. Ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη θα τους δώσει τη δύναμη για το νέο ξεκίνημα. Θα καταφέρουν, όμως, να ξεφύγουν από τις αδυναμίες, τα πάθη και τα αδιέξοδα που οι ίδιες έχουν δημιουργήσει για τον εαυτό τους; Με ορμητήριο το σπίτι της Αλέκας στην Κηφισιά, οι τέσσερις φίλες κάνουν δίαιτα, ψάχνουν τον τέλειο άνδρα, αποκηρύσσουν το γάμο, τσακώνονται και αγαπιούνται, γελάνε και κλαίνε, ερωτεύονται, απογοητεύονται, χωρίζουν, ξανασμίγουν, προσπαθούν να καταλάβουν το αντίθετο φύλο αλλά, κυρίως, την ίδια τους τη φύση.

Τέσσερις γυναίκες που συναντιούνται και χωρίζουν, .........

κουβεντιάζουν και μονολογούν, περνάνε από τα μονοσήμαντα στα πιο ουσιαστικά ερωτήματα της ύπαρξης, γίνονται ένα κουβάρι με τα σοβαρά και τα ελαφρά, χαριεντίζονται και αλληλοεπιτίθενται την ίδια ώρα και στιγμή, κρατώντας πάντοτε για τον εαυτό τους τη δύναμη (ή έστω την ψευδαίσθηση) να κλείσουν τον διακόπτη των συναισθημάτων και των αδυναμιών τους.

Το έργο αναλύει τη μεταξύ τους φιλία και πόσο αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τους άντρες της ζωής τους.
Οι άνδρες, αν και απόντες ως χαρακτήρες, είναι πανταχού παρόντες στις ζωές των ηρωίδων, επηρεάζοντας την κρίση και τις αποφάσεις τους. Και όλες αυτές οι καταστάσεις περνάνε με τρόπο μοναδικό μέσα από τους σπαρταριστούς διαλόγους των Δημήτρη Κεχαΐδη και της συζύγου του Ελένης Χαβιαρά, που αβίαστα προκαλούν το γέλιο αλλά και τον προβληματισμό.

Με άλλα λόγια το έργο πραγματεύεται τις σχέσεις των δύο φύλων, τον έρωτα, την απομόνωση της σύγχρονης ζωής, τη σχιζοφρένεια της καθημερινότητάς μας

Οι παραστάσεις:

Πρεμίερα: Παρασκευή 30 Απριλίου
Παραστάσεις:
Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Μαΐου
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 7, 8, 9 Μαΐου

Ωρα Έναρξης παραστάσεων: 21:30
Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο

Τιμη εισητηρίου 10 € για μεγάλους και 5 € για μικρούς


2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.