Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Στην Πελοπόννησο «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. το «κλειδί» της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα

Μέσω των Φιλιατρών προσπαθεί η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει τη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Oι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η οπλαποθήκη της οργάνωσης έχει ενοικιαστεί σε όνομα που ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, την ταυτότητα του οποίου -με αλλαγή φωτογραφίας- χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Γουρνάς για να ενοικιάσει το σπίτι.

Τα ονόματα που αναφέρονται στις δύο ...........

ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του ανήκουν σε δύο κατοίκους στη Θουρία και στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, ενώ οι αστυνομικοί που υπογράφουν τα σχετικά δελτία ταυτότητας υπηρετούσαν πράγματι στα συγκεκριμένα τμήματα κατά την περίοδο έκδοσης των ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους δύο κατοίκους της Μεσσηνίας προκειμένου να πληροφορηθούν αν έχουν ενοχληθεί το τελευταίο διάστημα από ιδιοκτήτες σπιτιών στην Αθήνα για απλήρωτα ενοίκια ή κοινόχρηστα, όπως έχει προκύψει ότι συμβαίνει με τα κρησφύγετα του «Επαναστατικού Αγώνα».

Μάλιστα, κάπως έτσι φέρεται να εντοπίστηκε το διαμέρισμα στην Κυψέλη, ενώ γίνεται έρευνα για να βρεθεί η γιάφκα στη Νέα Φιλαδέλφεια ή σε άλλη περιοχή της Αθήνας.

Ένα άλλο σημείο της έρευνας αφορά τα χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά.

Τα περισσότερα από αυτά είναι σε δεσμίδες με διαδοχικούς σειριακούς αριθμούς και εκτιμάται ότι προέρχονται από ληστείες τραπεζών.

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα ταμεία τραπεζών υπάρχει πάντοτε μια δεσμίδα ασφαλείας, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία τις περισσότερες φορές παίρνουν μαζί τους οι ληστές.

Η δεσμίδα αυτή χρησιμοποιείται ως «βάση» για να αποδοθούν σε συγκεκριμένες ληστείες τραπεζών τα χαρτονομίσματα που εντοπίζονται κατά καιρούς σε χέρια κακοποιών.

Την ίδια μέθοδο εφαρμόζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να βρουν την άκρη του νήματος με τα χρήματα στο αυτοκίνητο του 30χρονου, έχοντας ήδη αποστείλει σχετικά αιτήματα σε όλες τις τράπεζες.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.