Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Χωρίς βιζα για Αμερική. Τι πρέπει να κανετε αν ταξιδευετε προς Αμερική ΗΠΑ

Μη-Μεταναστευτική Βίζα. Η Ελλάδα και το Visa Waiver Program

Η Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας κυρία Τζάνετ Ναπολιτάνο ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα, από την 5η Απριλίου 2010.
Όλοι οι αιτούντες για μη-μεταναστευτική βίζα πρέπει να συμπληρώνουν το νέο ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης για βίζα DS-156 ΕΔΩ.
Μη ηλεκτρονικά συμπληρωμένες αιτήσεις DS-156 (δακτυλογραφημένες ή χειρόγραφες) δεν γίνονται δεκτές.

Η έκδοση μη-μεταναστευτικής βίζας είναι .............

απαραίτητη για όλα τα άτομα που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ εκτός από τους ταξιδιώτες που είναι υπήκοοι των 36 χωρών που συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα και έχουν μηχανογραφημένα διαβατήρια.

Εάν το διαβατήριο έχει λήξει αλλά περιέχει μία εν ισχύ βίζα, μπορείτε να ταξιδέψετε με τα δύο διαβατήρια – το ληγμένο διαβατήριο σας που περιέχει την ισχύουσα βίζα και το εν ισχύ διαβατήριο σας. Παρακαλούμε διασφαλίστε ότι ο τρόπος γραφής του ονοματεπωνύμου σας και της ημερομηνίας γεννησής σας είναι πανομοιότυπη στο παλαιό και καινούργιο διαβατήριο. Εάν υπάρχει έστω και η παραμικρή διαφορά, θα πρέπει να καταθέσετε εκ νέου αίτηση για βίζα ώστε αυτή να τοποθετηθεί στο καινούργιο σας διαβατήριο.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για βίζα ή χρειάζονται πληροφορίες σχετικά με την έκδοση βίζας μπορούν είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση, athensconsul@state.gov, ή να τηλεφωνούν στους παρακάτω αριθμούς:

Το τηλεφωνικό κέντρο που εξυπηρετεί τους πελάτες για μη-μεταναστευτικές βίζες θα δέχεται τηλεφωνήματα από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. καθημερινά εκτός Ελληνικών αργιών. Τα τηλεφωνήματα θα έχουν μια μικρή χρέωση αλλά το κέντρο εγγυάται ότι θα απαντά κάθε τηλεφώνημα το αργότερο στο τρίτο κτύπημα. Η χρεώση είναι 1,19 ευρώ το λεπτό για τηλεφωνήματα από σταθερά τηλέφωνα και 1,52 ευρώ το λεπτό από κινητά.

Μόνο από σταθερό τηλέφωνo OTE: 90-11-230-730

΄Εαν δεν έχετε σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ αλλά χρησιμοποιείτε άλλον πάροχο δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 90-11-230-730.

Από κινητό τηλέφωνo:

COSMOTE: 901-200-6313
VODAFONE: 901-694-6313
WIND: 901-160-6313

Άτομα με Διπλή Υπηκοότητα

Ατομα που έχουν διπλή υπηκοότητα (δηλαδή, άτομα που έχουν Αμερικανική υπηκοότητα και μία επιπλέον υπηκοότητα, όπως π.χ. και Ελληνική) ΠΡΕΠΕΙ να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με Αμερικανικό Διαβατήριο. Εάν είστε Αμερικανός υπήκοος ή αν νομίζετε ότι θα μπορούσατε να είστε, επικοινωνείστε με το τμήμα Αμερικανικών Διαβατηρίων στο 210 720 2494 ώστε να εκδώσετε ή να ανανεώσετε το διαβατήριο σας.

Τα Παιδιά Αμερικανών Πολίτων

Εάν εσείς ή ο/η σύζυγός σας είστε Αμερικανός υπήκοος, και κάνετε αίτηση για βίζα Αμερικής για το παιδί σας που έχει Ελληνικό διαβατήριο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο εξυπηρέτησης Αμερικανών διαβατηρίων του Προξενείου πριν το ραντεβού που έχετε για την βίζα ώστε να διευκρινισθεί εάν το παιδί πληροί τις προυποθέσεις για να πάρει Αμερικανική υπηκοότητα. Δεν θα εκδοθεί βίζα για άτομο που δικαιούται Αμερικανικής υπηκοότητας, ή που εκκρεμεί υπόθεση για Αμερικανική υπηκοότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, ή για προγραμματίσετε ένα ραντεβού για να καθορίσετε εάν το παιδί σας πληροί τις προυποθέσεις για Αμερικανική υπηκοότητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το 210-720-2494. Μπορείτε επίσης να κάντε κλικ εδώ, για να δείτε στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας τις «Απογραφές Γεννήσεων Εξωτερικού – Reports of Birth Abroad» κάτω από το US Citizens Services Section για περισσότερες πληροφορίες.

Το Αμερικανικό Προξενείο βρίσκεται στο καινούργιο κτίριο της Πρεσβείας. Για να επισκεφθείτε το τμήμα για τις Βίζες παρακαλούμε χρησιμοποιείστε την είσοδο που βρίσκεται στην οδό Κόκκαλη κοντά στις οδούς Δεινοκράτους και Ευζώνων.

Τo τμήμα για τις Μη-Μεταναστευτικές βίζες θα παραμένει κλειστό τη τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.

Πηγή: News24

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΝΗΜΗΣ ΔΙΑΜΩΝΗΣ 5ΑΤΗΣ [ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ] ΕΓΩ ΕΧΩ 10ΑΤΗΣ ΑΔΙΑ ΔΙΑΜΩΝΗΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.