Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ο Δημήτρης Κουσελάς για το ασφαλιστικό των ελαιοτριβέων.

Σε τροπολογία για θέματα ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο νομοσχέδιο «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις», προβλέπεται μεταξύ άλλων η παραμονή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΕΒΕ των ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές μικρότερες των 2.000 κατοίκων, όταν πληρούν και το αντίστοιχο εισοδηματικό κριτήριο, ή όταν το εισόδημά τους προέρχεται για πάνω από 50% από αγροτική δραστηριότητα.

Σχολιάζοντας τη ρύθμιση, ο κ. Κουσελάς .......

δήλωσε ότι : «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, αφού η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα που έθεσα με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου στη Βουλή για την ασφάλιση των ελαιοτριβέων. Η ρύθμιση αυτή καταργεί την αδικαιολόγητα άνιση μεταχείρισή τους, στηρίζοντας μια παραδοσιακή εποχική δραστηριότητα, που είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της ελαιοκαλλιέργειας στην περιφέρεια.

Για τις λοιπές ρυθμίσεις της τροπολογίας, που αφορούν στην ένταξη ή μη των επαγγελματιών μικρών οικισμών της περιφέρειας στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ, επιφυλάσσομαι να παρέμβω κατά τη συζήτησή της στην Ολομέλεια, για να ρυθμιστούν και θέματα, λ.χ. των μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που ήδη έχω θέσει, με Ερωτήσεις μου, υπ’ όψη του Υπουργού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.