Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Απολογισμό υπουργικού έργου ζητά ο πρωθυπουργός μετά το Πάσχα

Να εντείνει τις δημόσιες παρεμβάσεις του μετά τις γιορτές του Πάσχα σκοπεύει ο Γ.Παπανδρέου, με στόχο να ανατρέψει τον εφησυχασμό που ακολούθησε την απόφαση της 25ης Μαρτίου.

Πρωθυπουργική επιστολή έλαβαν πριν από δύο ημέρες όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, με την οποία τους ζητείται να συντάξουν το αργότερο έως τις 19 Απριλίου υπόμνημα, στο οποίο θα αναφέρουν αναλυτικά ποιες πρωτοβουλίες έχουν πάρει για τον περιορισμό της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στον τομέα της αρμοδιότητάς τους και παράλληλα ποιες ενέργειες έχουν αναλάβει προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Η επιστολή Παπανδρέου προς τους υπουργούς .........

επιβεβαιώνει αφενός την επιθυμία του πρωθυπουργού για στροφή στην καθημερινότητα, αλλά και τη διαπιστωμένη «χαλάρωση» στη λειτουργία κάποιων υπουργείων μετά τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, το Μαξίμου έχει διαπιστώσει ότι ο πανηγυρικός τόνος που δόθηκε είχε αρνητικές επιπτώσεις στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται. Ανάλυση των μετρήσεων που έχει στη διάθεσή του το πρωθυπουργικό γραφείο φανερώνει ότι οι θριαμβικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών μετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας, σε συνδυασμό με τα αισθήματα ανακούφισης που προκάλεσε αυτή στον ελληνικό λαό, είχαν ως αποτέλεσμα να προκύψουν οι πρώτες ενδείξεις εφησυχασμού ότι όλα τέλειωσαν και πως η κρίση ήταν παροδική.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει στο επόμενο διάστημα ταξίδια σε δύο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες, την Κίνα και τη Βραζιλία. O άνθρωπος που δουλεύει για την προετοιμασία των δύο ταξιδιών του πρωθυπουργού σε Κίνα και Βραζιλία είναι ο Δημήτρης Δρούτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.