Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ανέλαβαν χθες τα καθήκοντα τους οι διοικητές σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Νέο διοικητή έχει από χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Μπέζος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του. Στη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Μπέζος μίλησε για αίσθημα ευθύνης και συλλογική δουλειά, με στόχο το βασικό κοινωνικό αγαθό της Υγείας.

Χθες επίσης, ανέλαβε τα καθήκοντά του και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ........

Νέο διοικητή έχει από χθες το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς ο Γιώργος Μπέζος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του. Στη χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο κ. Μπέζος μίλησε για αίσθημα ευθύνης και συλλογική δουλειά, με στόχο το βασικό κοινωνικό αγαθό της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε το καλαματιανό νοσοκομείο ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα της ελληνικής περιφέρειας. Παρών στην τελετή και ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Λαουδιάς.

Παραδίδοντας στον Γιώργο Μπέζο, ο τέως διοικητής Δημοσθένης Σωτηρόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του, σημειώνοντας πως επιστρέφει στην πατρίδα του, την Τρίπολη, με αισθήματα χαρμολύπης. Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και συνολικά το προσωπικό του νοσοκομείου για τη συνεργασία που είχαν, ενώ ευχήθηκε στον Αρκάδα συμπολίτη του, Γιώργο Μπέζο, να τα πάει ακόμη καλύτερα. Πρόσθεσε ότι έχει τα εφόδια γι’ αυτό, καθώς η κατάρτισή του και η θητεία του στο ΙΚΑ, του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει και τον τομέα της Υγείας και αυτόν της Διοίκησης.

Ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Θεοδόσης Μαρλαντής ευχήθηκε καλή επιτυχία τόσο στο νέο διοικητή όσο και στον απερχόμενο για τα μελλοντικά του σχέδια - πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στο Δήμο Τρίπολης. Για τον κ. Σωτηρόπουλο, πρόσθεσε ότι ως γιατρός είχε την ευχέρεια να γνωρίζει τα ιατρικά θέματα, αλλά και ως πρώην δήμαρχος να ξέρει από διοικητικά.

Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και νυν του Παναρκαδικού Τρίπολης, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, αναφέρθηκε στην παρουσία του υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, λέγοντας ότι αυτό δείχνει την ευθύνη με την οποία το υπουργείο αντιμετωπίζει τη Δημόσια Υγεία. Μίλησε, επίσης, για συνεργασία των δύο νοσοκομείων.

Στο προσωπικό στίγμα που άφησε κάθε διοικητής που πέρασε, αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος Χρήστος Αρχοντής, ο οποίος ασχολείται και με το θέμα της κληρονομιάς του Τζορτζ Καππόπουλου στο Νοσοκομείο. Στον Γιώργο Μπέζο ευχήθηκε υπομονή, γιατί, όπως είπε, οι προκλήσεις είναι πολλές, καθώς και τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει.

«Δεν πρόκειται για υπόθεση ενός μόνο ανθρώπου, αλλά για συλλογική δουλειά» τόνισε ο κ. Μπέζος, ενώ ως σημαντικό παράγοντα για να φέρει σε πέρας το έργο του, χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θα δοθούν στο νομό, ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Λαουδιάς έκανε λόγο για έμφαση στην Α/θμια φροντίδα, ενώ μίλησε για τη στελέχωση σε προσωπικό, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που πρέπει να λειτουργήσει, όπως και την Ψυχιατρική Κλινική. Πρόσθεσε ότι θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στα Κέντρα Υγείας, από κτηριακά μέχρι εξορθολογισμού της στελέχωσης, γιατί, όπως είπε, άλλα είναι υπερ - και άλλα υπο - στελεχωμένα. Τέλος, μίλησε για δράσεις που εντάσσονται στη γενικότερη φιλοσοφία του υπουργείου, όπως έλεγχο προμηθειών, παρατηρητήριο τιμών, εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.ά. Της Μαρίας Νίκα

Ανέλαβε καθήκοντα ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΝΩΡΙΣ ΧΘΕΣ το πρωί, γύρω στις 8.00, ανέλαβε τα καθήκοντά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών του και αναλογιζόμενος το χρέος απέναντι στο ίδιο το νοσοκομείο, αλλά και τους πολίτες της περιοχής, με χαμηλούς τόνους και αποφασιστικότητα για προσφορά, από την πρώτη στιγμή θέλησε ο ίδιος να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί. Βεβαίως, θα ενημερωθεί αρμοδίως, αλλά, όπως μας είπε, θέλει να έχει προσωπική αντίληψη για κάθε τι που αφορά στο νοσοκομείο.

Όπως μας δήλωσε: «Ανέλαβα σήμερα τα καθήκοντά μου, ήρθα στο νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο που ξέρω, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, σε αυτό το νοσοκομείο έφερα για νοσηλεία δικούς μου ανθρώπους… Νομίζω ότι το χρωστάμε στους πολίτες και στο ίδιο το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και να αναδειχθεί ως πρότυπο νοσοκομείο για τις ανάγκες των πολιτών. Ο πολίτης, στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, πρέπει τουλάχιστον να αισθάνεται ασφάλεια στην υγεία! Είμαι αποφασισμένος με όλες μου τις δυνάμεις, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, να προσφέρω ό,τι μπορώ για το νοσοκομείο και τους πολίτες της περιοχής μας. Όλοι και οι πολίτες και το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό πρέπει να το αγκαλιάσουμε και έμπρακτα να το στηρίξουμε…».

Να σημειωθεί πως χθες, πρώτη μέρα των καθηκόντων του, παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι τις 4.00, ενώ επέστρεψε αργότερα το απόγευμα.

Πηγή: Θάρρος

2 σχόλια:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΜΠΟΖΟ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ. Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΒΙΑΣΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΛΙΑ. ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ...... ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΖΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ.....εργαζομενος νοσοκομειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ευχηθούμε κι εμείς στον Κο Μπόζο Καλή επιτυχία στα καθήκοντα του και να κοιτάξει (εκτός απο το νοσοκομείο) και τα κέντρα υγείας που βρίσκονται στην διοικητική αρμοδιότητα του αλλα και τα ιατρεία.
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στον ΚΟ Μπόζο, Πιστεύουμε ότι θα ενδιαφερθεί.
    Εμείς θα είμαστε εδώ, να τον κρίνουμε είτε θετικά για τα καλα είτε αρνητικά στα άσχημα.

    Δυστυχώς ο προηγούμενος διοικητής ο οποίος έφυγε νύχτα δεν είχε το θάρρος ΟΥΤΕ να παραδώσει επίσημα στον κο Μπόζο. να γίνει δηλαδή η τελετή παράδοσης - παραλαβής όπως έγινε στην καλαμάτα με τον κο Σωτηρόπουλο.

    Με αυτή την "νυχτερινή φυγή του" ο κος Δρούμπαλης επιβεβαίωσε πανηγυρικά το Φιλιατρά Νews για τα άπλυτα που του έβγαλε στην φόρα.

    ΚΕ ΜΠΟΖΟ Καλή σας επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.