Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στους αρμόδιους υπουργούς στέλνεται το πόνημα της Νομαρχίας για τους λαθρομετανάστες στα Φιλιατρά.

Ανακοινώθηκε το πόνημα, το οποίο αναπτύχθηκε με τη συμβολή, κυρίως, του Δήμου Φιλιατρών και των Διευθύνσεων Υγείας και Πρόνοιας της ΝΑΜ, και αναφέρεται στο μεταναστευτικό φαινόμενο στο Νομό Μεσσηνίας. Περιλαμβάνει τη διερεύνηση-καταγραφή των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των μη νόμιμων μεταναστών στη Μεσσηνία, ιδιαίτερα στην περιοχή των Φιλιατρών.

Από τη παραπάνω εργασία αναδεικνύεται ότι το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν τη γέννησή του.
Αναφέρεται, κατά πρώτον, στα σημεία εσόδου των ..........

συνόρων και, κατά δεύτερον, στη ύπαρξη μηχανισμού υποδοχής-ελέγχου, υποστήριξης των κοινωνικών τους αναγκών, των ζητημάτων υγείας τους και του όλου πλέγματος του ζητήματος της διαβίωσής τους, μέχρι η πολιτεία να δώσει λύση.

Μια λύση στην τελική διέξοδό τους, είτε την επαναπροώθησή τους είτε την προώθησή τους, βάση των διεθνών συνθηκών. Τα προβλήματα περιπλέκονται όταν αφορούν σε μετανάστες προερχόμενους από εμπόλεμες περιοχές, οι οποίοι, βάση διεθνών συμβάσεων, χαρακτηρίζονται ως πρόσφυγες.

«Με τη επιστολή αυτή, απευθυνόμενοι στους κ.κ. Υπουργούς Ραγκούση, Λοβέρδο, Ξενογιαννακοπούλου, Μπατζελή, Χρυσοχοίδη, Καστανίδη, είναι η βάση διεκδίκησής μας για μια συνολική ρύθμιση του ζητήματος, διότι ό,τι προσπάθεια να κάνουμε από τη δική μας μεριά, δεν νομιμοποιούμαστε να την επιβάλουμε.
Γνωρίζεται ότι δε μπορούμε νομίμως να δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ για την υπόθεση αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.