Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πόλεμος!

Χρέος μας είναι να πάρουμε κάθε απόφαση που αποτρέπει το χειρότερο. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η επίκληση του "χειρότερου" δεν νομιμοποιεί πολιτικά και ηθικά το κακό, που, τουλάχιστον ως προς την έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης, αλλά και την εκτόξευση των spread σε επίπεδα χρεωκοπίας, συνιστά το απόλυτο κακό.

Χωρίς νομιμοποίηση ο πρωθυπουργός, προστρέχει στην αγκαλιά του Στρος - Καν, ο οποίος χθες ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής των γνωστών όρων του ΔΝΤ και ότι ο διεθνής οργανισμός δεν αναγνωρίζει ως μέλος του...

την Ε.Ε., αλλά μόνο την Ελλάδα. Ποιος ευρωπαϊκός μηχανισμός και άλλα παραμύθια;

Η χώρα οδηγείται σε καταστροφή. Δεν χρειάζεται να βομβαρδίζεται, δεν χρειάζεται να ναρκοθετείται. Οι όροι του ΔΝΤ, η περιβόητη "τεχνογνωσία", μετατρέπουν σε ερείπια κατακτήσεις και υποδομές 30 χρόνων.

Η χώρα βιώνει τις συνέπειες ενός πολέμου. Μιας μάχης, όμως, που οι ιθύνοντες δεν έδωσαν. Ίσως γιατί οι ίδιοι, οι νυν και οι πρώην, είναι οι υπεύθυνοι για την προδιαγεγραμμένη ήττα!

Ο ελληνικός λαός ζει στιγμές πίκρας και ταπείνωσης. Η δημοκρατία ευτελίζεται, η εθνική ανεξαρτησία προσβάλλεται, το κοινωνικό κράτος βάλλεται. Και, επιπλέον, ο πατριωτισμός λαβώνεται στα πεδία των μαχών, που εικονικά στήνουν, με το αζημίωτο, τα διεθνή ΜΜΕ στην υπηρεσία του συστήματος της κερδοσκοπίας.

Είναι ώρα εθνικής περισυλλογής για αλλαγή πορείας, για ανάταση, για αντίσταση, για αναζήτηση στο εσωτερικό της λαϊκής ενότητας και στο εξωτερικό των αναγκαίων συμμαχιών. Είναι η ώρα που η αριστερά καλείται να διαδραματίσει τον ρόλο που δικαιώνει την ύπαρξή της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.