Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Λέει "όχι" στο ΔΝΤ, αλλά... ξέρει ότι θα έρθει!

Οξεία ήταν η αντίδραση του Αντ. Σαμαρά στην αποστροφή του λόγου του Γ. Παπανδρέου, χθες στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία “οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί και η Ν.Δ. στέλνουν τη χώρα στο ΔΝΤ”. Πάντως, η κριτική της Ν.Δ. προς την κυβέρνηση παραμένει σε χαμηλούς τόνους, με αιχμή τη φράση του Αντ. Σαμαρά “να τα καταφέρουμε μόνοι μας, χωρίς το ΔΝΤ”.
Κάτι που δείχνει ότι, μετά και την ενημέρωση που είχε ο κ. Σαμαράς από τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Ρηγίλλης εκλαμβάνουν ως “αναπόφευκτο κακό” την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό ευρω-διάσωσης. Άλλωστε, το είπε καθαρά χθες ο “γαλάζιος” πορτ παρόλ, Π. Παναγιωτόπουλος: “Η κυβέρνηση φαίνεται...


ότι οδηγεί τη χώρα στο ΔΝΤ”, απεφάνθη.
Πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε στον Γ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι “σοσιαλιστές προΐστανται στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ”, καλώντας τον πρωθυπουργό “να μην ψάχνει για άλλοθι και να αναλάβει τις ευθύνες του”.
Όχι στο ΔΝΤ

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να “ξορκίσει” για μία ακόμη φορά το Ταμείο, όπως και την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", θα εμφανιστεί περίπου βέβαιος ότι “εκεί πάει το πράγμα”. Εντωμεταξύ, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στην ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη, αφού, ήδη από προχθές, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, εμφανίζεται πιο “ανεκτική” στο ΔΝΤ απ' ό,τι ο Αντ. Σαμαράς, ενώ έχει στείλει μήνυμα στη Ρηγίλλης πως οι βουλευτές, αν το θέμα συζητηθεί στη Βουλή, θα πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση, χωρίς “γραμμές”.
Μάχη στην ΟΝΝΕΔ

Εντωμεταξύ, αύριο, ο Αντ. Σαμαράς θα περάσει ένα ακόμη εσωκομματικό τεστ. Οι “γαλάζιοι” νεολαίοι πανελλαδικά θα ψηφίσουν έναν εκ των Αν. Παπαμιμίκου και Κ. Χατζή για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, καθώς προχθές ο τρίτος διεκδικητής, Β. Αξιώτης, αποσύρθηκε. “Εκλεκτός” του Αντ. Σαμαρά -εμμέσως πλην σαφέστατα- είναι ο Κ. Χατζής και στη Ρηγίλλης αγωνιούν για τα τελικά αποτελέσματα, αλλά και για ενδεχόμενα έκτροπα στις 160 κάλπες που θα στηθούν ανά την χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.