Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ο Καλλικράτης με αριθμούς.

Δεκατρείς, δηλαδή ως έχουν σήμερα, παραμένουν οι περιφέρειες της χώρας με βάση τον Καλλικράτη, όπως ανακοίνωσε πριν από λιγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης. Ο Υπουργός τόνισε ότι ο κίνδυνος απώλειας των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθιστά απαγορευτική την γεωγραφική αναδιάρθρωση της χώρας, κόβοντας με αυτό τον τρόπο τις ορέξεις πολλών Νομαρχών όπως π.χ. ο Θύμιος Σώκος, για αλλαγές στα γεωγραφικά όρια των Περιφερειών με τη δημιουργία νέων ενοτήτων.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι πενταετής θα ..........

είναι πλέον η θητεία των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών, ενώ το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις θέσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων πέφτει ηλικιακά από το 21ο, στο 18ο έτος ηλικίας. Ακόμα είπε ότι επανέρχεται ο όρος "κοινότητα" καθώς τα σημερινά δημοτικά ή τοπικά διαμερίσματα, μετονομάζονται σε δημοτικές ή τοπικές κοινότητες.

Ο "Καλλικράτης" σε αριθμούς

Οι 910 δήμοι και 124 κοινότητες συνενώνονται σε 333 έως 343 δήμους.

Οι 57 Νομαρχίες καταργούνται και αντικαθίστανται απο 13 περιφέρειες και οι 13 περιφέρειες υπάγοντας σε 7 αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων περιορίζεται στους μισούς. Τώρα είναι 16.150.

Οι 1.496 νομαρχιακοί σύμβουλοι περιορίζονται στους 703, ενώ τα 60.000 μέλη των διοικήσεων των δημοτικών επιχειρήσεων περιορίζονται σε 20.000.

2 σχόλια:

  1. 333;;;; Σιγα μην τους κανει 100 δήμους στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος είναι για πολλά γιαούρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ,,,ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ,,,,,,,,,ΟΡΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.