Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Με δασκάλους και καθηγητές συναντάται την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας

Με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών θα συναντηθεί την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στο πολυνομοσχέδιο.

Η συνάντηση με τη ΔΟΕ θα γίνει στις 9 το πρωί, με την ΟΛΜΕ στις 11 το πρωί και με την ΟΙΕΛΕ στις 5 το απόγευμα.

Η ΟΛΜΕ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ........

οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ, αφού καταργείται η μονιμοποίηση μέσω της προϋπηρεσίας, και καταγγέλλει «δραματική μείωση του συνολικού αριθμού διορισμών».

Επίσης, η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι με το πολυνομοσχέδιο «όχι μόνο διατηρείται ο απαράδεκτος θεσμός του ωρομίσθιου, αλλά 'ωρομισθοποιείται' ο θεσμός του αναπληρωτή εισάγοντας το θεσμό του 'αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο'».

Επίσης, κατά την ΟΛΜΕ:

► Θεσμοθετείται η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών για 3 χρόνια στην οργανική θέση του πρώτου διορισμού, που θα λειτουργήσει ουσιαστικά σαν στρατιωτική θητεία για το νέο εκπαιδευτικό.

► Εισάγεται με τη διαδικασία του 'δόκιμου εκπαιδευτικού' η ουσιαστική αμφισβήτηση της μόνιμης εργασίας του νέου εκπαιδευτικού.

► Θεσμοθετείται η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου 'σε πρώτη φάση ως εσωτερική διαδικασία' που συνδέεται με την υλικοτεχνική υποδομή, την εξεύρεση πόρων από το ίδιο το σχολείο, την απώλεια διδακτικών ωρών, τις επιδόσεις των μαθητών, κ.λπ., που οδηγεί απευθείας στο 'Σχολείο της Αγοράς'.

► Τίθεται ως προϋπόθεση για να επιλεγεί εκπαιδευτικός ως στέλεχος η συμμετοχή του σε προγράμματα αξιολόγησης.

► Παρά το θετικό γεγονός της κατάργησης της βάσης του '10', που πρώτη η ΟΛΜΕ ανέδειξε ως αίτημα από τη θεσμοθέτησή του, το νέο σύστημα πρόσβασης συνδέεται ξανά με τις επιδόσεις των μαθητών στο Λύκειο».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.