Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Αγρότης απο τα Φιλιατρά πήγε κατηγορούμενος γιατί... απασχολούσε λαθρομετανάστες.

Στο αυτόφορο οδηγήθηκε χθές ο Π.Π. αγρότης απο τα Φιλιατρά με την κατηγορία ότι απασχολούσε στο χωράφι του αλλοδαπούς εργάτες από την Σομαλία.
Ο Π.Π. καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση με αναστολή ενω σε δυο αλλοδαπούς εργάτες επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 ημερών γιατι δεν διέθεταν τα απαραίτητα χαρτιά αλλα ούτε και άδεια εργασίας στην Ελλάδα.

Η καταδίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Αριστοτέλη Καναβού ο οποίος σε δηλώσεις του αντιτίθεται στην σύλληψη και καταδίκη τόσο του συναδέλφου του αγρότη όσο και των αλλοδαπών εργατών και τονίζει ότι οι αλλοδαποί εργάτες είναι απαραίτητοι για τη συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών.
Το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς μετανάστες .........

φαίνεται να διχάζει την κοινωνία των Φιλιατρών δημιουργώντας δυο "στρατόπεδα". Τους αγρότες που τους θέλουν γιατί με αυτούς κάνουν την δουλειά τους στα χωράφια και παράγουν προϊόντα και από την άλλη την κοινωνία των Φιλιατρών όπου με ενοχλήσεις στην αστυνομία διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η οποία τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το θέμα πήρε χθες βράδυ διαστάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών όπου αγρότες κατηγόρησαν την Δημοτική αρχή ότι υποκινεί την στάση που τηρεί η αστυνομία σχετικά με τους ελέγχους.
Αυτό κατηγόρησε ευθέως τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι αυτή είναι που δεν θέλει στην πόλη τους μετανάστες και όχι η κοινωνία των Φιλιατρών.

Από την πλευρά τη αστυνομίας τονίζεται ότι ενεργεί σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες κατοίκων των Φιλιατρών αλλά και θεσμικών παραγόντων της περιοχής οι οποίοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες.

10 σχόλια:

  1. ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ10 Απριλίου 2010 στις 12:02 π.μ.

    ΤΙ ΜΑΣ ΖΙΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΙΕΓΟΥΜΕ ΚΥΠΕΥΤΙΚΑ ΚΑ ΝΑ ΚΑΛΙΕΓΟΥΜΕ ΧΑΣΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΥΓΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΣΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕ Ο ΔΗ?????? ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως μπορειτε να λετε οτι οι λαθραιοι χρειαζονται στα Φιλιατρα; ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ!! Αν χρειαζονται για καποιες εποχιακες εργασιες, εχετε σκεφτει ποσο αλλαζετε την κοινωνια των Φιλιατρων; Ποσο μπορει να αλλαξει η κοινωνια μεσα σε λιγα χρονια; Αν υπαρχουν καποια προβληματα τωρα, σκεφτητε τι μπορει να γινει σε ενα δυο χρονια με την οικονομια να χειροτερευει και με ανθρωπους που δεν εχουν τιποτε να χασουν. Αυτοι που νομιζουν οτι κανουν κατι καλο για τον τοπο, απλα, τον καταστρεφουν. Υπαρχει καποια αλλη κωμοπολη στην Ελλαδα που να εχει το ενα-τριτου του πληθυσμου της ως κατοικους λαθραιους μεταναστες;
    Τα Φιλιατρα στην χρυση εποχη της σταφιδας δημιουργησαν μια πολη και ενα πολιτισμο που θα μπορουσε ηταν ανταξια μιας τοτε ευρωπαικης πολης. Τωρα τι δημιουργουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ Η ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΝ ΑΘΗΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΔΕΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ10 Απριλίου 2010 στις 6:53 μ.μ.

    ΕΙΣΑΣΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΚΕΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΤΟ ΦΟΥΡΝΑΡΗ, ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ,ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ?ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ.ΣΤΟ ΡΑΒΔΟ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΔΙΠΟΤΑΜΑ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην το παιρνετε προσωπικα το θεμα κ. Μιχαλακοπουλε. Δεν ειμαι κουμουνιστρια, απλως αγαπω τον τοπο που γεννηθηκα και δεν θα ηθελα να τον δω ποτε υποβαθισμενο. Καταλαβαινω την θεση σας απολυτα. Κοιταξτε ομως το θεμα αντικειμενικα, με τις αυριανες επιπτωσεις και σκεφτητε τα παρακατω: Υπαρχουν οι υποδομες στα Φιλιατρα να συντηρησουν 2.500 - 3.000 παραπανω ανθρωπους; Παρεχεται καποια στεγη για αυτους και τηρουνται καποιοι οροι υγεινης εκει που κατοικουν; Θα μπορεσουν αυτοι οι ανθρωποι να ενσωματωθουν στην ελληνικη κοινωνια; Το Κεντρο Υγειας των Φιλιατρων η το Νοσοκομειο της Κυπαρισσιας ειναι ετοιμα να αντιμετωπισουν τις διαφορες ασθενειες που θα εμφανιστουν; Οι περισσοτεροι απο αυτους δεν εχουν εμβολιαστει για ασθενειες που ισως ουτε οι γονεις μας ξερουν οτι υπαρχουν. Αν τωρα δεν δημιουργουν προβληματα πως ξερετε τι θα κανουν στο μελλον; Ολοι τους ειναι ανδρες και εχουν αναγκες..... Θα μπορει μια Φιλιατρινια ανεξαρτητης ηλικιας να κυκλοφορει μονη της και προπαντων τα βραδια στους δρομους των Φιλιατρων; Αισθανεται καποιος ασφαλης πια στο σπιτι του; Τι θα γινει οταν η καλλιεργια του καρπουζιου η οτι αλλη καλλιεργια δεν ειναι κερδοφορα πια και επομενως δεν θα υπαρχει εργασια για αυτους τους ανθρωπους, ποιος θα τους συντηρησει; Κατα την δικη μου ταπεινη γνωμη νομιζω οτι οι Φιλιατρινοι θα πρεπει να επενδυσουν στον τουρισμο και να εκμεταλευτουν οτι γινεται στην Πυλο. Μονο ετσι υα μπορεσουμε να αναδειξουμε την πολη μας και να κρατησουμε το επιπεδο που της αξιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με την φίλη. Εχω κι εγω παρόμοια άποψη.
    Αυριο θα βαλω ψηφοφορία να δουμε τι θέλει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TA ΛΕΦΤΑ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ.ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΜΑΘΑΝ ΤΣΑΜΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΜΑΘΑΝ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.