Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Αγρότης απο τα Φιλιατρά πήγε κατηγορούμενος γιατί... απασχολούσε λαθρομετανάστες.

Στο αυτόφορο οδηγήθηκε χθές ο Π.Π. αγρότης απο τα Φιλιατρά με την κατηγορία ότι απασχολούσε στο χωράφι του αλλοδαπούς εργάτες από την Σομαλία.
Ο Π.Π. καταδικάστηκε σε 3μηνη φυλάκιση με αναστολή ενω σε δυο αλλοδαπούς εργάτες επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 ημερών γιατι δεν διέθεταν τα απαραίτητα χαρτιά αλλα ούτε και άδεια εργασίας στην Ελλάδα.

Η καταδίκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, Αριστοτέλη Καναβού ο οποίος σε δηλώσεις του αντιτίθεται στην σύλληψη και καταδίκη τόσο του συναδέλφου του αγρότη όσο και των αλλοδαπών εργατών και τονίζει ότι οι αλλοδαποί εργάτες είναι απαραίτητοι για τη συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών.
Το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς μετανάστες .........

φαίνεται να διχάζει την κοινωνία των Φιλιατρών δημιουργώντας δυο "στρατόπεδα". Τους αγρότες που τους θέλουν γιατί με αυτούς κάνουν την δουλειά τους στα χωράφια και παράγουν προϊόντα και από την άλλη την κοινωνία των Φιλιατρών όπου με ενοχλήσεις στην αστυνομία διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη η οποία τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το θέμα πήρε χθες βράδυ διαστάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών όπου αγρότες κατηγόρησαν την Δημοτική αρχή ότι υποκινεί την στάση που τηρεί η αστυνομία σχετικά με τους ελέγχους.
Αυτό κατηγόρησε ευθέως τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι αυτή είναι που δεν θέλει στην πόλη τους μετανάστες και όχι η κοινωνία των Φιλιατρών.

Από την πλευρά τη αστυνομίας τονίζεται ότι ενεργεί σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες κατοίκων των Φιλιατρών αλλά και θεσμικών παραγόντων της περιοχής οι οποίοι γίνονται αποδέκτες παραπόνων από πολίτες.

Morias News