Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου. Αλλαγές στη διαδικασία ενεργοποίησης δικαιωμάτων αγροτών

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών στις κοινοτικές επιδοτήσεις θα ξεκινήσει φέτος από τις 15 Απριλίου, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου να ξεκινήσει η καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους».

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι στη διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων θα προκύψουν αλλαγές. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών όσον αφορά αυτές τις συγκεκριμένες αλλαγές που θα γίνουν στον τρόπο ενεργοποίησης.

Αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι το γεγονός ότι για πρώτη ..........

φορά τα τελευταία χρόνια μπαίνουν σε τόσο στέρεες βάσεις, τόσο φιλόδοξες προβλέψεις για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας και, συνεπώς, την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας αγροτικών αποζημιώσεων ώστε ο αγροτικός κόσμος να μην ασχολείται με τα αυτονόητα αλλά με την παραγωγή και το εμπόριο των προϊόντων του.

Έχοντας υπ’ όψιν ότι οι αγρότες πρέπει να προχωρήσουν στον προγραμματισμό - υπολογισμό των επιδοτήσεών τους, ώστε όντως να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις προθέσεις του Υπουργείου,

Ερωτάται η κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1. Είναι δυνατή η έγκαιρη αποσαφήνιση των αλλαγών που σχεδιάζει το Υπουργείο;
2. Επαληθεύεται η μέχρι πρότινος δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου να μην επιβαρυνθούν με έξοδα ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους οι κατ’ επάγγελμα αγρότες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.