Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΕΝΑΕ: Ασάφειες σε κρίσιμα ζητήματα του «Καλλικράτη»

Πολλές γενικότητες και ασάφειες εντοπίζει η ΕΝΑΕ στο προσχέδιο για τον «Καλλικράτη», προειδοποιώντας πως αν δεν διορθωθούν, όχι μόνο δεν θα στηρίξει τον «Καλλικράτη», αλλά και θα τον πολεμήσει.

«Το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο για τον «Καλλικράτη», όπως μας έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει πολλές γενικότητες και ασάφειες στα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε θέσει με ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, μετά το πέρας συνεδρίασης της ΕΝΑΕ για το προσχέδιο για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Όπως εξήγησε ο κ. Δράκος, οι γενικότητες εντοπίζονται στους ........

ακόλουθους τομείς: Στους πόρους, τις αρμοδιότητες, το δημοκρατικό προγραμματισμό, την πολιτική λειτουργία.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά θα διορθωθούν. Αν δεν διορθωθούν, όχι μόνο δεν θα στηρίξουμε τον Καλλικράτη, αλλά και θα τον πολεμήσουμε. Εμείς, που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και πιστέψαμε στην αναγκαιότητά της», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται δε ότι αύριο Πέμπτη και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΑΕ, Μεσογείων 15, 4ος όροφος, θα συνεδριάσουν οι Νομάρχες της χώρας με θέμα ημερησίας διάταξης το νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

Τέλος, αναβάλλεται για τα τέλη Απριλίου το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Σχέδιο Καλλικράτης και τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.