Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς, αλλά απαιτεί συμπαράταξη στην πρώτη γραμμή

Ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε, σήμερα 27/04/10, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης για ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Στην ομιλία της, η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι:

- Για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού, ταυτόχρονα με τις δύσκολες αποφάσεις που παίρνουμε, οφείλουμε να κινηθούμε σε τρία διαφορετικά επίπεδα, α) τη διατήρηση άμεσης επαφής με τον λαό και την κοινωνία, β) την θεμελίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης και γ) την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Όσον αφορά την υλοποίηση του πρώτου στόχου, η ..........

κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε ότι:

- Ζούμε στιγμές απόλυτου θριάμβου της απορρύθμισης των αγορών, της ασυδοσίας των κερδοσκόπων και δυστυχώς της πιο μεγάλης ήττας της πολιτικής Ευρώπης.

- Δεν μπορούμε να μιλάμε για περικοπές στο Ασφαλιστικό και να μην ξέρουμε τους «επαγγελματίες χημικούς» των τοξικών ομολόγων, ούτε να ζητάμε θυσίες και να μην αποδίδουμε δικαιοσύνη στους «επιστήμονες πυροτεχνουργούς» του εκρηκτικού σκανδάλου του Βατοπεδίου.

- Η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ στάθηκε μοιραία για τον τόπο καθώς, από την απογραφή του 2004 μέχρι τις τελευταίες της στιγμές, από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2009 μέχρι τα κρυμμένα ελλείμματα, από την αύξηση κατά 40% της μισθολογικής δημόσιας δαπάνης μέχρι την καθήλωση των επενδύσεων και από τις πυρκαγιές μέχρι την εξαφάνιση στο διπλωματικό επίπεδο, δε σταμάτησε να γεμίζει ρήγματα την αξιοπιστία και τραύματα την οικονομία της χώρας.

Για τη θεμελίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής Μεσσηνίας τόνισε ότι:

- Δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε αποτελεσματικό να πληρώσουν οι πολλοί και αδύναμοι, που ήδη πληρώνουν την εξαετή διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

- Ξέρουμε καλά ότι η ιδέα και μόνο της ανάμειξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σκορπά φόβο και ανασφάλεια στην κοινωνία.

- Η συνδρομή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τη συμμετοχή του στο μηχανισμό στήριξης είναι πια απαραίτητη, για να μην πληρώσει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού την χρεοκοπία της χώρας.

Για την αναγκαιότητα επιτάχυνσης της αναπτυξιακής διαδικασίας, η κ. Γιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι:

- Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην αξιοποίηση της ποιότητας των αγροτικών μας προϊόντων που αποτελούν το ισχυρότερο όπλο στην φαρέτρα της αναπτυξιακής διαδικασίας της χώρας μας

- Η κρίση και ο μηχανισμός εξόδου πρέπει να αποτελέσει το όχημα διαφυγής από τη μιζέρια, από ένα αναπτυξιακό πρότυπο που χρεοκόπησε.

- Πρέπει να εμπλουτίσουμε τις ιδέες μας, να εμπιστευτούμε τους επιστήμονές μας, να ενισχύσουμε την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία.

- Το περιβάλλον μας, η περιφέρεια, η ολυμπιακή κληρονομιά, η γη μας, η γεωργία μας, μπορούν να στραφούν στην ποιότητα, στις νέες καλλιέργειες, στην εξωστρέφεια, στη νέα ανάπτυξη της υπαίθρου.

Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την εισήγηση της απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι : «Χρέος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, είναι να συναντηθεί με το αύριο, να προβάλει το όραμα της νέας εθνικής αναγέννησης και να κινηθεί άμεσα στους δρόμους της δημιουργίας, της παραγωγής, της ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.