Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Μεταπολίτευση ΔΝΤ!

Η παρέμβαση του διεθνούς οργανισμού δεν περιορίζεται στην οικονομία, χτυπάει την καρδιά του πολιτικού συστήματος, λειτουργεί ως οιονεί κυβέρνηση. Ξεσκονίζουν σενάρια για κυβέρνηση Παπανδρέου με τεχνοκράτες, σπρώχνουν την κοινωνία στον νάρθηκα...
Το κλιμάκιο του ΔΝΤ ήδη άρχισε να λειτουργεί ως οιονεί κυβέρνηση. Ανακρίνει υπουργούς, αναπέμπει προσχέδια νόμων, ζητεί απολύσεις και μειώσεις μισθών παντού. "Η δανειοδότηση θα γίνει με τους δικούς μας όρους, η Ε.Ε. έχει υποβοηθητικό ρόλο", δηλώνει ο Ντομινίκ Στρος Καν με ύφος επικυρίαρχου, προϊδεάζοντας για τις μέρες που έρχονται. Ο πρωθυπουργός προσέφυγε στον...

μηχανισμό στήριξης χωρίς μάλιστα να γνωρίζει ούτε και χθες τους όρους. Η κ. Μέρκελ διεμήνυσε ότι με τα spread στις 900 μονάδες εύλογο είναι να αυξηθούν και τα επιτόκια!

Η παρέμβαση του ΔΝΤ δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία. Χτυπάει την καρδιά του πολιτικού συστήματος. Επιδιώκει νέες, συντηρητικές ή και αντιδραστικές συναινέσεις μέσα από την κοινωνική και πολιτική αποδιάρθρωση. Ανασύρονται ξεχασμένες εφεδρείες, ξεσκονίζονται σενάρια συμμετοχής στην κυβέρνηση τεχνοκρατών, ανακατασκευάζονται κόμματα, σηκώνονται ανδρείκελα πολιτικών - επιχειρηματιών, η κοινωνία οδηγείται σε νάρθηκα.

Είμαστε μπροστά σε μια "βίαιη μεταπολίτευση", όπως εύστοχα δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Αντίπαλον δέος σ' αυτή τη νέα "εθνική συνεννόηση" είναι η αναγκαία λαϊκή ενότητα, η ενότητα των πολιτών πάνω από κομματικές διαφωνίες, στη βάση της υπεράσπισης του "κοινού καλού", που κατεδαφίζεται με την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και της ίδιας της πολιτικής ως πεδίου επίλυσης των προβλημάτων.

1 σχόλιο:

  1. ποιος θα το πιστευε οτι απο σοσιαλιστικη κυβερνηση θα μαθουμε το ΔΝΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.