Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κατά της προσφυγής σε μηχανισμό και ΔΝΤ η πλειοψηφία των πολιτών

Κατά της προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας GPO, που διενεργήθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΜEGA. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά, το διάστημα 22 έως 26 Απριλίου, σε δείγμα 1.400 ατόμων.

Συγκεκριμένα, το 60,9% των ερωτηθέντων έκρινε αρνητικά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό, έναντι 31% που την έκρινε θετικά ή άλλον θετικά (δεν ξέρω / δεν απαντών 8,1%).

Ακόμα μεγαλύτερο (70,2%) είναι το ποσοστό ........

των πολιτών που θεωρεί αρνητική εξέλιξη την ανάμειξη του ΔΝΤ (Θετικά και Μάλλον θετικά 23,2% και Δ.Ξ./Δ.Α. 6,6%).

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 9,6% της ΝΔ. Συγκεκριμένα, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 30,6%, έναντι 21% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,9%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, και οι Οικολόγοι με 1,9%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2% των ερωτηθέντων, το άκυρο-λευκό φθάνει στο 6,4%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 19,1%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί με 26% ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ το 24,6% δηλώνει "κανέναν".

Όσο για το αν υπάρχει σήμερα κοινωνικός, πολιτικός χώρος για τη δημιουργία νέου κόμματος, το 60,1% δηλώνει "όχι & μάλλον όχι" και το 37,3% "ναι & μάλλον ναι".

Στο ερώτημα "ποιος είναι καλύτερα για τη χώρα μας να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση", το 31,9% απαντά "η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", το 31% "μια κυβέρνηση που θα υποστηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ", ενώ το 27% απαντά (αυθόρμητα) "καμία από αυτές".

Συντριπτικά αρνητικά τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών που πιστεύουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι συνεπή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες καθώς το 87,4% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στη σχετική ερώτηση.

Τέλος, στο ερώτημα "ποιος κυρίως ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας" το 54,3% απαντά (αυθόρμητα) "όλοι μαζί", το 20% "η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ", το 11,8% "οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ" και το 4,1% "η σημερινή κυβέρνηση".

Πηγή: Ναυτεμπρική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.