Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Επαναφορά της μοριοδότησης κατά 50% για συμβασιούχους και stage

Ζητούν με τροπολογία 15 Βουλευτές της ΝΔ.

Την επαναφορά της ρύθμισης που είχε ψηφίσει ως κυβέρνηση η ΝΔ και προβλέπει την προσαύξηση κατά 50% της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας ζητούν με τροπολογία που προωθούν στη Βουλή 15 βουλευτές της, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης, Βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης

Η πρωτοβουλία των βουλευτών έχει στόχο να άρει την «ιδιότυπη εργασιακή ομηρία» που βιώνουν χιλιάδες συμβασιούχοι, νέοι άνθρωποι με γνώσεις και προσόντα και οι οποίοι ενώ εργάζονται χρόνια ολόκληρα με ανανεούμενες συμβάσεις και καλύπτουν κατά κανόνα πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του δημοσίου και των ΟΤΑ με το νόμο Ραγκούση πετιούνται στο δρόμο χωρίς καμιά πρόνοια.
Η ΝΔ θεωρεί «καθήκον» και « υποχρέωση» της ..............

κυβέρνησης να επαναφέρει σε ισχύ το σχετικό άρθρο όπως τροποποιήθηκε το 2007 και προβλέπει την προσαύξηση κατά 50% της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας.

« Τα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας stage αλλά και οι συμβάσεις έργου που υλοποιούνται στη χώρα μας δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανέργους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία.
Οσοι εντάχθηκαν σ αυτά εντάχθηκαν με τη βεβαιότητα της μοριοδότησης λόγω προσαύξησης της αποκτηθείσας εμπειρίας κατά 50% για προκηρύξεις μέχρι τις 31.10.2010», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ η τροπολογία αυτή συνιστά μια δίκαιη λύση σύμφωνα με την «αρχή της χρηστής διοίκησης» τα διοικητικά όργανα οφείλουν να ασκούν τις αρμοδιότητες τους σύμφωνα με το αίσθημα δικαίου που επικρατεί με καλή πίστη και σύμφωνα με τα χρηστά ήθη ούτως ώστε να μην αδικούν τους διοικούμενους αλλά και την «αρχή της εμπιστοσύνης του διοικούμενου» που προβλέπει ότι ο διοικούμενος πρέπει να εμπιστεύεται τη δράση της διοίκησης δηλαδή αυτή με τις ενέργειές της να του αποδεικνύει ότι δρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του και συμφερόντων και γενικότερα του.

Πηγή: Pyrgos News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.