Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται η 4η γιορτή καρπουζιού στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά Θα πραγματοποιηθεί η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Η επιτροπή που έχει αναλάβει την οργάνωσή της έχει διευρυνθεί με περισσότερους αγρότες.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τη Νομαρχία Μεσσηνίας και τους Δήμους της Τριφυλίας ώστε να εξοικονομηθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Επαφές έχουν γίνει ακόμα με το Υπουργείο ..........

Αγροτικής Ανάπτυξης, την Αγροτική Τράπεζα και με ιδιώτες για χορηγίες.

Έτσι η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 15 Μαΐου με ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά. Επειδή η εισήγηση του Ισπανού διευθυντή παραγωγής καρπουζιού κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καταβάλλεται προσπάθεια εφέτος να υπάρξουν δύο εισηγητές από την Ιταλία και την Ισπανία οι ποίοι θα αναφερθούν στην εμπορεία του καρπουζιού στις χώρες τους. Επίσης ένας τρίτος ομιλητής θα αναφερθεί στη συλλογή των πλαστικών από τα χωράφια.

Οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο στον Αγρίλη Φιλιατρών. Θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα για την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων από ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, ιδιώτες, τους Δήμους και γυναικείους συλλόγους. Στην έκθεση θα πάρουν μέρος και εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα εμφανιστεί η Νάντια Καραγιάννη και ο Γιάννης Καλογερόπουλος.

Θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο κι εκδηλώσεις για τα παιδιά. Θα γίνουν βραβεύσεις καρπουζιών, παιχνίδια κι ένας σεφ θα βραβεύσει τις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες από καρπούζι.

Η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε κι εφέτος να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση που θα προβάλλει το καρπούζι της περιοχής μας και τον τόπο μας.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΄΄ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΙΛΙΑ ΄΄ Φιλε μου κυπαρισσιωτη υπαρχει κανενας ιδιαιτερος λογος που δεν αναφερεις το σωστο 'Γιορτη καρπουζιου στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ '???ποσο χαμηλα πεφτετε,ποσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.