Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Κατηγορείται για υπεξαίρεση δελτίου Τζόκερ 400 χιλ. ευρώ

Παρατηρητικός εκτός από τυχερός αποδείχθηκε ένας παίκτης του «Τζόκερ» στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έγινε πλουσιότερος κατά 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου στο οποίο παίχτηκε το κερδισμένο δελτίο, καλείται τώρα να δικαστεί κατηγορούμενος για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του ...............

Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο πελάτης αγόρασε 30 μηχανογραφημένα (έτοιμα) δελτία του «Τζόκερ» και 15 δελτία του «Λόττο», οι κληρώσεις των οποίων θα γίνονταν τις επόμενες δύο ημέρες.

Λόγω των καλών σχέσεων που διατηρούσε μέχρι τότε με τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου και «σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική πρακτόρων και παικτών», όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο πελάτης συμφώνησε να παραλάβει και να πληρώσει τα δελτία τις επόμενες ημέρες, καθώς το μεσοδιάστημα θα απουσίαζε εκτός Θεσσαλονίκης για επαγγελματικούς λόγους.

Στην κλήρωση που ακολούθησε ένα από τα δελτία του «Τζόκερ» κέρδισε 407.000 ευρώ. Ο παίκτης εμφανίστηκε στο πρακτορείο τρεις ημέρες αργότερα για να πληροφορηθεί την τύχη των δελτίων και να εξοφλήσει την αξία τους.

Ωστόσο, ο πράκτορας τον ενημέρωσε ότι είχε κερδίσει περίπου 23 ευρώ και ότι δήθεν αισθανόταν πολύ χαρούμενος γιατί στην επιχείρησή του είχε παιχτεί το μοναδικό τυχερό δελτίο της δεύτερης κατηγορίας του «Τζόκερ», αξίας 407.806 ευρώ, ο κάτοχος του οποίου δεν είχε εμφανιστεί.

Ο παρατηρητικός πελάτης συνεχάρη τον πράκτορα, όμως πρόσεξε ότι έλειπαν πέντε από τα δελτία που είχε παίξει. Κοιτάζοντάς τα πιο προσεκτικά, διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε ανακολουθία στους αριθμούς επικύρωσής τους.

Αυτό κίνησε την υποψία του και απευθύνθηκε στον ΟΠΑΠ ζητώντας να πληροφορηθεί τον αριθμό επικύρωσης, την ώρα και το πρακτορείο στο οποίο είχε παιχτεί το τυχερό δελτίο. Διαπίστωσε έτσι ότι ο μεγάλος τυχερός της κλήρωσης του "Τζόκερ" ήταν ο ίδιος και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου, που κατηγορείται για υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί ως συνεργός και ένα ακόμη άτομο, που εμφανίστηκε ως δήθεν νόμιμος κάτοχος του τυχερού δελτίου και εισέπραξε τα κέρδη στο όνομά του.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.