Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ: Εξαγωγές αγγουριών στη Βουλγαρία

Εξαγωγές αγγουριών στη Βουλγαρία γίνονται από την περιοχή της Τριφυλίας, και μάλιστα σε σημαντικές ποσότητες. Η εξαγωγική δραστηριότητα επαναλαμβάνεται φέτος για πρώτη φορά μετά από 30 περίπου χρόνια και ήδη έχουν φύγει περίπου 80-100 τόνοι.
Οι παραγωγοί πετυχαίνουν να γίνονται ανταγωνιστικοί τόσο με την πολύ καλή ποιότητα όσο και με τις τιμές. Το σημαντικό είναι ότι ανοίγει μια νέα αγορά για το αγγούρι, που είναι ένα από τα κύρια προϊόντα που παράγονται στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής.
Ο υπεύθυνος Κηπευτικών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, μας είπε πως η εξαγωγή των αγγουριών προς τη Βουλγαρία έχει ξεκινήσει το τελευταίο μόλις διάστημα και ήδη έχουν προωθηθεί περίπου 80-100 τόνοι. Είναι ένα σημαντικό γεγονός, τόνισε, αφού...

εξαγωγές αγγουριών δεν είχαμε από την περιοχή: Είχαν εξαχθεί κάποιες ποσότητες πριν από 30 χρόνια περίπου προς τη Γερμανία,
αλλά δεν συνεχίστηκαν - κι έτσι τα επόμενα χρόνια μπορεί να εξήχθησαν μόνο κάποιες ελάχιστες ποσότητες. Πλέον όμως, υπογράμμισε, τώρα έχουμε εξαγωγές και μάλιστα σε σημαντικές ποσότητες, σε μια νέα αγορά που το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της ανεβαίνει.
Ετσι δημιουργούνται καλές προοπτικές αφού η ποιότητα του προϊόντος είναι πολύ καλή αλλά και οι τιμέςανταγωνιστικές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.