Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Επιστολή φωτιά Καραμπάτου. Νέο ΚΙΝΕΖΙΚΟ Super Market στην Καλαμάτα

Λάβρος κατα του νέου κινέζικου super Market φάνηκε σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος.
Στην επιστολή του ο κος Καραμπάτος ζητά να μάθει που θα πάει η κατάσταση με την εμπορική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι Κινέζοι στον Νομό.
Θίγει το θέμα του ωραρίου λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος που όπως αναγράφει στο διαφημιστικό του Φυλλάδιο θα είναι ανοικτό το Σάββατο απο τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αναφέρεται και σε ενα άλλο γεγονός ότι το εν λόγ κατάστημα δεν ειναι γραμμένο στα μητρώα του Επιμελητηρίου και με ποια άδεια πρόκειται να λειτουργήσει.

Αναλυτικά η επιστολή του Κου Καραμπατου αναφέρει: ..........


Αγαπητέ κύριε Νομάρχη,
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Έχουμε πλειστάκις απευθυνθεί γραπτά στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο, αναδεικνύοντας τις πολύπλευρες συνέπειες της παρουσίας και δράσης των Κινέζων εμπόρων και των κινέζικων καταστημάτων, που εξαπλώνονται στην περιοχή μας με ραγδαίους ρυθμούς και στην καλύτερη περίπτωση ασκούν αθέμιτο ανταγωνισμό στους ντόπιους εμπόρους, μέσω της παραβίασης της τελωνειακής, φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας, όταν δεν συνδέονται ευθέως με το κοινό έγκλημα. Έχουμε μάλιστα ζητήσει και αναμέναμε να κληθούμε στη Νομαρχία, μαζί με τους συνδικαλιστικούς φορείς των θιγομένων επιχειρηματιών, προκειμένου να αποφασίσουμε από κοινού μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ενώ όμως ματαίως –προφανώς- αναμέναμε την κοινή αυτή συνάντηση, περιήλθαν σε γνώση μας αφίσες, που μοιράζονται, και που διαφημίζουν ένα τέτοιο νέο κατάστημα με ρούχα, σεντόνια κ.λπ., το οποίο θα ανοίξει εκεί όπου λειτουργούσε παλαιότερα το σούπερ μάρκετ Μετρό. Το κατάστημα αυτό, που ως μόνο στοιχείο, αποκαλύπτει ένα κινητό τηλέφωνο, διαφημίζει μάλιστα και εκπτώσεις, όταν είναι γνωστό ότι η νόμιμη περίοδος εκπτώσεων έχει λήξει, και δηλώνει ωράριο Δευτέρα έως Σάββατο 09.00πμ έως 09.00μμ, δηλαδή ωράριο που αντίκειται στην ισχύουσα απόφαση για το νόμιμο ωράριο της περιοχής μας.
Σημειώνουμε, ότι το κατάστημα δεν έχει εγγραφεί στο Επιμελητήριό μας και αναρωτιόμαστε με ποια άδεια πρόκειται να λειτουργήσει.

Αποδεικνύεται, έτσι, στην πράξη, ότι η ΑΔΡΑΝΕΙΑ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και οι δημοσιοσχεσίτικες ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ του Δήμου, μπορούν μόνο να απωθούν και να ξορκίζουν το κακό προσωρινά , αλλά δεν το αντιμετωπίζουν…
Οι νόμιμοι επιχειρηματίες του Νομού μας ζητούν, επί τέλους, μια απάντηση:,

α. Σε ποια άδεια βασίζεται η εν λόγω διαφήμιση και πώς η Ν.Α προτίθεται να αντιμετωπίσει τις προφανείς (και σίγουρα πρώτες, αλλά όχι μόνες) παραβιάσεις των ισχυουσών διατάξεων;

β. Υπάρχει περίπτωση σοβαρής και συστηματικής αντιμετώπισης του συνολικού προβλήματος του αθέμιτου ανταγωνισμού των Κινέζων εμπόρων και γενικά της κινεζικής εμπορικής δραστηριότητας στο Νομό μας, μέσω του συντονισμού των συναρμόδιων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών (τελωνειακών, φορολογικών, Δ/νσης Εργασίας, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου κ.λπ.) με πρωτοβουλία της Ν.Α και του Δήμου στο μέτρο των δικών του αρμοδιοτήτων, ή οι «υπήκοοι» των δύο αυτών Οργανισμών θα παραμείνουν στο έλεος των κινέζικων εμπορικών πρακτικών, έως ότου καταρρεύσουν επιχειρηματικά;

Αυτή τη φορά την απάντηση αυτή δεν την ζητούμε απλά, αλλά την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.