Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ετοιμάζεται ο Internet Explorer 9. Γρήγοροι οι ρυθμοί ανάπτυξης του.

Πρίν από μερικές μέρες η Microsoft παρουσίασε στο διαδίκτυο για πρώτη φορά τον νέο της browser "Internet Explorer 9" με τον οποίο σύμφωνα με αναλυτές η εταιρεία επιστρέφει στην μάχη των browsers. H έκδοση platform preview η οποία είναι ήδη διαθέσιμη θα ανανεώνεται κάθε 8 εβδομάδες, σύμφωνα με τον Dean Hachamovich της Microsoft.
Αυτό σημαίνει πως η πρώτη ενημέρωση θα γίνει στα μέσα Μάιου και θα ακολουθήσει άλλη μία στα μέσα Ιουλίου. Ωστόσο δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Internet Explorer 9.

Oι εκπρόσωποι της εταιρείας παραδέχθηκαν πως η έκδοση IE 9 Platform Preview είναι ακόμα πολύ μακριά από την τελική της εμφάνιση και λειτουργικότητα.

"Η περιήγηση στο διαδίκτυο με τον Internet Explorer 9 ..........

στην σημερινή του μορφή δεν προσφέρει την εμπειρία ενός πλήρους browser", δηλώνει η Microsoft σε ανακοίνωση που συνοδεύει την παρουσία της πρώτης αυτής έκδοσης.

"Η έκδοση αυτή είναι απλώς μία πρόγευση της δουλειάς που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Microsoft και είναι κάτι που θέλει να μοιραστεί με την κοινότητα των δημιουργών λογισμικού."

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν αυτήν την δοκιμαστική έκδοση του browser θα πρέπει να ξέρουν πως απουσιάζουν βασικά εργαλεία όπως η γραμμή διευθύνσεων και λειτουργίες όπως το SmartScreen ή το private browsing. H Platform Preview τρέχει μόνο σε Windows 7, Windows Vista Service Pack 2 (SP2) και Windows Server R2 ενώ οι τα δύο τελευταία λειτουργικά απαιτούν το τελευταίο Platform Update. Αντιθέτως δεν τρέχει σε Windows XP.

"O Ιnternet Explorer 9 απαιτεί σύγχρονα γραφικά και απαιτήσεις ασφάλειας οι οποίες έχουν εμφανιστεί από το 2001 και έπειτα. Κατά συνέπεια θα τρέχει μόνο σε σύγχρονα λειτουργικά συστήματα", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Computerworld.

O ΙΕ9 εκμεταλλεύεται τις Direct2D και DirectWrite APIs (application programming interfaces) των οποίων η υποστήριξη είναι ενσωματωμένη στα Windows 7 και παρέχεται στα Vista και στα Server 2008 R2 μετά την ενημέρωση του Platform. Oρισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η Microsoft επιστρέφει στο παιχνίδι των browsers με μία πλήρως νέα πρόταση η οποία δεν είναι απλώς ο διάδοχος του Internet Explorer 8. O ΙE9 δημιουργείται από μία τελείως καινούργια ομάδα στελεχών όπως ο Ted Johnson από το Visio.

Bασικό σημείο των δυνατοτήτων του ΙΕ9 είναι η υποστήριξη HTML5, στον αντίποδα του Flash καθώς επίσης και των SVG, DOM και CSS3. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Hachamovitch επικεφαλής της ομάδας του ΙΕ9 έκανε επίδειξη βίντεο H.264 με HTML5 μέσω του browser. Η υιοθέτηση του HTML5 τονίστηκε ιδιαίτερα στην 40λεπτή παρουσίαση με τον Hachamovitch να υπογραμμίζει πως η Microsoft δεν ακολούθησε το νέο πρότυπο γιατί "αυτό έγινε της μόδας" αλλά γιατί η εταιρεία αναγνώρισε τα πλεονεκτήματα του.

Δείτε το σχετικό Video για τον Internet Explorer 9



Πηγή: Ξένη δημοσίευση
Μετάφραση: Φιλιατρά News


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.