Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Παράδεισος αργόμισθων και "golden boys" η ΕΡΤ

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε φάκελο αναφορών προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο, μετά από δημοσιεύματα πολλών αθηναϊκών εφημερίδων, σχετικά με την πληθώρα αργόμισθων εργαζομένων στην ΕΡΤ και ʽgolden boysʼ που καταγράφηκαν από τους προϊσταμένους των τμημάτων, μετά από εντολή του νέου προέδρου της εταιρίας.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει την κατάσταση που βρήκε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί το ετήσιο κόστος λειτουργίας της δορυφορικής «ERT WORLD» που δωδεκαπλασιάστηκε, συγκριτικά με το 2005.

Όπως τονίζει η κ. Γιαννακοπούλου στην αναφορά, στον παράδεισο αργόμισθων «ΕΡΤ» συντελείται ένα «μεγάλο φαγοπότι», το οποίο μάλιστα άφησε εμβρόντητη την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Τα παραδείγματα κατασπατάλησης δημόσιου ........

χρήματος, βέβαια, δεν έχουν τελειωμό, καθώς 15 συνταξιούχοι της ΕΡΤ είχαν υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στις καταστάσεις εντοπίστηκαν περίπου 600 αργόμισθοι που δεν είχαν αντικείμενο και μεγάλος αριθμός υπαλλήλων εισέπραττε αποδοχές ανώτερες του προέδρου του Αρείου Πάγου, κατά παράβαση του Συντάγματος. Η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει τις δηλώσεις του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σχοινιωτάκη που κάνει λόγο για «αγρίως και αντισυνταγματικά κατασπαταληθέν δημόσιο χρήμα». Στην αναφορά, επισημαίνεται η υποχρέωση των εταιριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα να πραγματοποιούν διαγωνισμό για τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, ενώ ζητείται η ακύρωση των αναθέσεων και συμβάσεων στις οποίες δεν τηρήθηκε ο νόμος.

Με την αναφορά αυτή, η βουλευτής Μεσσηνίας τονίζει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την περικοπή της σπατάλης στην ΕΡΤ που λειτουργεί με έξοδα του ελληνικού λαού, καθώς επιχορηγείται από το κράτος, διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και εισπράττει ανταποδοτικό τέλος. Επιπλέον, η κ. Γιαννακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δήλωση του κ. Γερουλάνου στη Βουλή, σχετικά με τον προσανατολισμό της κυβέρνησης προς μείωση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουν οι πολίτες για την ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.