Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

DVD τουριστικής προβολής της Μεσσηνίας

Μια μικρή γεύση από τη ζωή, τον πολιτισμό και τις παραλίες της Μεσσηνίας, διάρκειας 15 λεπτών, θα πάρουν όσοι δουν το DVD που εκπόνησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής για τη γνωριμία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τη Μεσσηνία.

Το πόνημα παρουσιάστηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, και απέσπασε τα θετικά σχόλια των μελών της.
«Παρά τις δυσκολίες είναι πολύ σημαντικό το DVD, καθώς ενισχύει την προσπάθεια προβολής της Μεσσηνίας», σημείωσε η πρόεδρός της Αντωνία Μπούζα.

Το περιεχόμενο............

Μέσα σε 15 λεπτά, οι θεατές θα δουν τη Νέδα, το Πολυλίμνιο, τον υδροβιότοπο της Γιάλοβας, τον αφρικανικό χαμαιλέοντα, τα κάστρα του νομού και τους πύργους της Μάνης, το ανάκτορο του Νέστορα, τους μυκηναϊκούς τάφους, την Αρχαία Μεσσήνη, τον Επικούριο Απόλλωνα, το Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, τις ελιές, το λάδι και τη θρεπτική του αξία, τα τοπικά προϊόντα, την Κοίμηση της Θεοτόκου, εικόνες από διάφορες εκκλησίες και ξωκλήσια, τους Αγίους Αποστόλους και την Υπαπαντή, το Πάρκο Σιδηροδρόμων, τη μαρίνα και τα νεοκλασικά κτήρια της Καλαμάτας, το ρολόι της Μεσσήνης, το παζάρι αντικών της Κυπαρισσίας, τα μεταξωτά μαντήλια, τα ήθη και τα έθιμα του νομού (καρναβάλι Μεσσήνης, τις εκδηλώσεις στη Νέδουσα, το σαϊτοπόλεμο και τις ιπποδρομίες στο Πλατύ), εικόνες από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, τις οργανωμένες παραλίες, χώρους εστίασης, τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, εικόνες με ηλιοβασιλέματα και, τέλος, την έναρξη της νυχτερινής ζωής.
Να σημειωθεί ότι το DVD είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ολλανδικά, πολωνικά, τσέχικα, ισπανικά, ρωσικά και στα σουηδικά.

Οι απόψεις

Ο κ. Σωτ. Σαραντέας έκανε λόγο για πολύ καλή δουλειά και για την απόκτηση εργαλείου που μπορεί να διαδοθεί, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα προκύψουν χειροπιαστά αποτελέσματα από την προβολή του.
Δεδομένη χαρακτήρισε την επιτυχία η κα Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία ανέφερε ότι το DVD περιέχει όλες τις πτυχές του τουρισμού.
Ικανοποιημένος δήλωσε και ο κ. Δημοσθ. Κορδοπάτης, ο οποίος πρόσθεσε πως θα ήθελε να υπάρχουν πιο τουριστικά μέρη.
Ο κ. Βασ. Τριγκιλίδας συμφώνησε με την καλή δουλειά που έχει γίνει. Μίλησε για εύστοχη παρουσίαση που προβάλλει και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το χαρακτήρισε ως χρήσιμο εργαλείο. Τέλος, πρότεινε σε επόμενη έκδοση να συμπεριληφθούν και τα νορβηγικά ως γλώσσα.

Όλη η Μεσσηνία έχει πλέον ένα κοινό εργαλείο αναφοράς σχολίασε ο κ. Παν. Καρβέλας, προτείνοντας να διερευνηθεί αν απουσιάζει κάποια άλλη ξένη γλώσσα και να προστεθεί σε πρώτη ευκαιρία.
Τέλος, ο κ. Αλεξ. Μουρίκης παρατήρησε πως πρόκειται για μια προσπάθεια με μεγάλη επιτυχία, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του για τη μουσική επένδυση.
Στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν, επίσης, τις προσπάθειες τουριστικής προβολής του νομού σε περιφερειακούς και πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και σε διάφορα έντυπα.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.