Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Μήνυμα Νομάρχη Μεσσηνίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για ένα μεγάλο μπράβο για την αδιάκοπη στήριξη και φροντίδα που οι γυναίκες προσφέρουν καθημερινά, ως σύζυγοι, ως μητέρες, ως συνάδελφοι, ως συνάνθρωποι στην κοινωνία μας., Αποτελεί, όμως, μια ακόμη ευκαιρία για προβληματισμό και κατάθεση της βούλησής μας για περισσότερο αγώνα, που θα αποδώσει αυτά τα οποία πραγματικά ανήκουν στη ζωή και στην γενικότερη προσωπική και δημόσια παρουσία της γυναίκας. Όλα εκείνα τα οποία την απομονώνουν, την βάζουν σε δεύτερη μοίρα και ουσιαστικά αποτελούν εμπόδια στην πρόοδο και την εξέλιξή της στην κοινωνία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας παραπέμπει στο μέλλον, στις ανάγκες, τις προτεραιότητες, τις αξίες που θα καθορίσουν την επιτυχή πορεία μας στον 21ο αιώνα. Έχουμε όλοι ευθύνη για την εξέλιξη και πρόοδο της κοινωνίας μας, έχουμε ευθύνη απέναντι στο μέλλον!
Κάθε πολίτης αυτού του τόπου καλείται να κάνει ..........

πράξη στην καθημερινότητά του την ισότιμη συμμετοχή, τις ισότιμες ευκαιρίες, ανδρών και γυναικών στην κοινωνία μας. Την ισότητα μεταξύ των δύο φίλων δε τη φέρνουν μονάχα οι νόμοι. Τη φέρνει ο κάθε ένας από εμάς με το σεβασμό, την αγάπη και την τιμή, που έμπρακτα αποδίδει στη γυναίκα και στο ρόλο της, ως το βασικότερο πυρήνα της κοινωνίας και της ζωής μας.

Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε, να επικροτούμε και κυρίως να διευκολύνουμε κάθε πρωτοβουλία που στηρίζει τη δραστηριοποίηση των γυναικών σε νευραλγικά πόστα, σε πολιτικούς ρόλους,, τόσο στην κεντρική όσο και στην περιφερειακή πολιτική σκηνή. Η προοδευτική Ελλάδα έχει ανάγκη από την πολύτιμη συμβολή τους στην κοινωνία, στη δράση, στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.