Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Σταύρος Μπένος. Ο Επικούριος Απόλλων ανήκει ιστορικά στον νομό Ηλείας.

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα ανήκει ιστορικά στην Ηλεία, δήλωσε τη περασμένη εβδομάδα σε κοινή συνέντευξη που έδωσε μαζί με το νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα ο πρώην Υπουργός και επι σειρά ετών Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σταύρος Μπένος.

Συμφωνα με εφημερίδα της Ηλείας ο Σταύρος Μπένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είπε πως όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού και τον είχαν επισκεφθεί οι Μεσσήνιοι για το θέμα του Επικούριου, τους έδιωξε αμέσως!

«Προφανώς ανήκει στην Ηλεία λόγω της αρχαίας Φιγαλείας και δε νομίζω ότι μπορούμε να παίζουμε με τα μνημεία για λόγους ψηφοθηρικούς.
Λες και τα μνημεία είναι ένα θέμα τοπικιστικό. Τα μνημεία θέλουν απέραντο σεβασμό και πρέπει να είμαστε αντάξιοι με την ιερότητά τους.
Ανήκουν σε όλους τους πολίτες του κόσμου και δεν .........

μπορούμε να επικαλούμαστε διοικητικά τερτίπια για να αλλάζουμε τα σύνορα των μνημείων.
Κακώς λοιπόν κατά την άποψή μου επιχειρήθηκε η ανάκληση της απόφασης για το πού ανήκει ο ναός» μας είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπένος.

ΣΧΟΛΙΟ
Κατ'α ρχήν να πούμε ότι συμφωνούμε με τον Κο Μπένο. Ο άνθρωπος είπε απλά το προφανές. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Επικούρειος Απόλλων βρισκόταν στην Μεσσηνία. ΑΝΕΚΑΘΕΝ άνηκε στον νομό Ηλείας. Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο θέμα σχετικό με τον Επικούρειο Απόλλωνα, στο σχολείο μάθαμε ότι ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία του Νομού Ηλείας. Τον έχουμε επισκεφθεί και σε ημερήσια εκδρομή μας εκεί στην Ηλεία.

Παρά τα διάφορα παράλογα που εκφράζονται απο την Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Μεσσηνίας (ΝΕΤΠ) ότι ο Επικούρειος Απόλλωνας ανήκει στην Μεσσηνία θα ήθελα να μάθω ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν έγινε ποτέ λόγος διεκδίκησης του, παρά το όλο παραμύθι ξεκίνησε μετά την διοικητική μεταφορά του Ναού στην ΛΗ Εφορία αρχαιοτήτων Καλαμάτας απο τον Σαμαρά.
Μπορεί να μας απαντήσει η ΝΕΤΠ σε αυτό το ερώτημα??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.