Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στα Φιλιατρά

Εγκαίνια των νέων γραφείων της Ενωσης Αγροτικών Συλλόγων Μεσηνίας έγιναν σήμερα στις 5 το απόγευμα στα Φιλιατρά παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κου Δημήτρη Κουσελά, του προέδρου της ΕΑΣ Μεσσηνίας Κου Βασίλη Κοζομπόλη, του διευθυντή της ΕΑΣ υποκαταστήματος Φιλιατρών του εκπροσώπου του Νομάρχη Μεσσηνίας κου Ριζά, και εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, του εφημέριου του ιερού ναού Αγίου Νικολάου πατήρ Γεωργίου Καλύβα, και του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη πατήρ Διονυσίου Καλογερόπουλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρόεδρος ..........

του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κος Αριστοτέλης Καναβός, ο γεωπόνος της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας κος Αντώνης Παρασκευόπουλος και πολύς κόσμος που βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου υποκαταστήματος της ΕΑΣ Φιλιατρών.

Στον χαιρετισμό του ο Κος Κοζομπόλης είπε ότι η ΕΑΣ αποκτά ένα σύγχρονο πλέον κτήριο με όλες τις υπηρεσίες του συγκεντρωμένες και όχι σπασμένες σε τρία σημεία.
Επεσήμανε την κυριότητα που αποκτά το έργο έναντι στην συνολική διαχείριση των αγροτικών εφοδίων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κος Δημήτρης Κουσελάς στην ομιλία του είπε ότι η σημερινή μέρα είναι μια σημαντική μέρα για τους αγρότες και τους παραγωγούς των Φιλιατρών.
Σήμερα η ένωση αποκτά σε ένα χώρο γραφεία, σημείο πώλησης και αποθηκευτικούς χώρους..
Η αναβάθμιση αυτή είναι πολύ σημαντική και πρέπει να υπάρξει και αναβάθμιση του συνεταιριστικού κινήματος. Έχουν ξεκινήσει οι επεξεργασίες για να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο που θα δώσει στο συνεταιριστικό κίνημα να παρέμβει αποτελεσματικά στις αγορές με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση των προϊόντων και την στήριξη των συμφερόντων των αγροτών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Μεσσηνίας κος Ριζάς δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα των νέων γραφείων της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Έγινε μια σύγχρονη επιχείρηση. Τόσο η πώληση όσο και τα γραφεία βρίσκονται σε εάν συγκεκριμένο χώρο αυτό δηλαδή που μια μοντέρνα επιχείρηση επιδιώκει σήμερα. Ευχήθηκε καλές δουλειές και έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΑΣ Μεσσηνίας γι αυτήν την πρωτοβουλία που πήρε για να κάνει αυτό το πολύ ωραίο κατάστημα.

Ο Πρόεδρος την ΕΑΣ Μεσσηνίας Κος Βασίλης Κοζομπόλης δήλωσε ότι σήμερα εγκαινιάσαμε μια επένδυση την οποία χρωστούσαμε στους παραγωγούς των Φιλιατρών. Ήταν ίσως το τελευταίο υποκατάστημα της ένωσης το οποίο επιμελώς είχε παραμεληθεί. Έστω και αργά έπρεπε να γίνει.
Το πρώτο έργο έγινε με κεφάλια δικά μας χωρίς καμία επιδότηση από πουθενά. Το άλλο έργο στην αγιαμπελιώτισσα έγινε επιδοτούμενο από τον κανονισμό 867 που προβλέπεται για τους ελαιουργικούς φορείς. Το ποσό της επένδυσης ανέρχεται στα 100 χιλιάδες ευρώ
Ελπίζουμε να στηριχθεί από την τοπική κοινωνία.
Ρωτήσαμε τον κο Κοζομπόλη τι θα γίνει με τον τομέα της προώθησης και ο κος Κοζομοόλης απάντησε ότι μέσα από την συγκέντρωση θα επέλθει το δεύτερο βήμα της προώθησης.

Ο συνταξιούχος Αγρότης Δημήτρης Φιστώρος δήλωσε ότι έχει μεγάλη χαρά διότι έγινε ένα έργο στα Φιλιατρά από την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Μεσσηνίας που όπως είπε και ο Κος Κοζομοπόλης το όφειλαν στους αγρότες της περιοχής. Χαρακτήρισε την Ένωση στυλοβάτη του αγροτικού τομέα και συνεχάρη τον πρόεδρο και το διοικητικό του συμβούλιο και κάλεσε τους αγρότες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κος Αριστοτέλης Καναβός είπε ότι αυτό το κατάστημα έπρεπε να γίνει γιατί ήταν εγκαταλελειμμένες αποθήκες της ¨Ένωσης και τώρα αποτελεί ένα στολίδι της εδώ γειτονιάς.
Επεσήμανε ότι για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να παρέχει όλα τα αγροτικά εφόδια που μπορεί να παρέχει στους παραγωγούς από νάϋλον μεγάλη κάλυψης και μικρής κάλυψης.
Οι τιμές είναι καλές και δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά πρέπει να γεμίσει με υλικά που χρησιμοποιούνται από αγρότες.

Δεν παρέλειψε να καταγγείλει ότι παρά την γιορτή του συνεταιριστικού κινήματος που υπάρχει στα Φιλιατρά, η ΕΑΣ Μεσσηνίας μας τραβάει στην Κυπαρισσία όπου κάνει την εκδήλωση για το λάδι.
Ο κος Καναβός θεώρησε ότι είναι κρίμα γιατί τα Φιλιατρά έχουν ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα και παραπάνω μαζί με τα χωριά και μας τραβάνε σε ένα χώρο που έχει μόνο εκατό χιλιάδες ελαιόδεντρα για να γίνει η εκδήλωση για το λάδι.
Είναι σαν να μας λένε να κάνουμε εκδήλωση για τα ναυτικά στο…. Μέτσοβο…..
Είναι μέγα λάθος και το καταγγέλλω ως αγροτικός σύλλογος και θα υπάρξουν και ανακοινώσεις.
Συμμετέχουμε στην ένωση, την θέλουμε δυνατή.

Τέλος ο γεωπόνος της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας κος Αντώνης Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι είναι ενδιαφέρουσα η προσπάθεια του εξοπλισμού από την ένωση και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες εργασίας.
Εκτίμησε ότι θα βοηθήσει τους παραγωγούς της περιοχής στην στήριξη του τόπου που τόση ανάγκη έχει λόγω της δυναμικής που έχει αναπτύξει στον τομέα των κηπευτικών και των πρώϊμων κηπευτικών.

Αμέσως μετά επισκέφτηκαν τις αποθήκες στην Αγιαμπελιώτισσα προκειμένου να δουν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης του ελαιολάδου και να ενημερωθούν.

DSC01896.jpg (255 KB) DSC01897.jpg (271 KB) DSC01898.jpg (248 KB) DSC01899.jpg (266 KB) DSC01900.jpg (252 KB) DSC01901.jpg (263 KB) DSC01902.jpg (276 KB) DSC01903.jpg (282 KB) DSC01904.jpg (208 KB) DSC01905.jpg (267 KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.