Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Επιστολή Ξύγκα για την Λειτουργία Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Φιλιατρών.

Για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας, αποστέλλει επιστολή προς την διοίκηση του ΙΚΑ αναφέροντας τα προβλήματα που ταλανίζουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ λόγω της παντελούς αδιαφορίας των υπευθύνων να το στελεχώσουν με προσωπικό.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας αναφέρει:

H δυσλειτουργία του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ .......

στην πόλη μας, όπως γνωρίζετε, συνεχίζεται με συνέπεια τη μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και πολιτών.

Ως Δήμαρχος της πόλης είμαι αποδέκτης των παραπόνων μηχανικών, οικοδόμων , ασφαλισμένων και μη, πολιτών που για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις των μετακινούνται σε γειτονική πόλη, όπου λειτουργεί Υποκατάστημα της Υπηρεσίας σας σε πλήρη σύνθεση προσωπικού.
Ασφαλισμένοι σας και πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών σας καθημερινά κατακλύζουν το Δημαρχείο, καθώς και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζοντας οξύτατα παράπονα.
Η Διοίκησή σας αναγνωρίζοντας την αδυναμία λειτουργίας του Υποκαταστήματος Φιλιατρών με ένα και μοναδικό Υπάλληλο, αντί να στελεχώσει την Υπηρεσία, αποδυνάμωσε αυτήν πλήρως αφαιρώντας της αρμοδιότητες.

Με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών, έγγραφα και δυναμικές κινητοποιήσεις, ολόκληρη η πόλη σας έχει καταστήσει γνωστή την έντονη διαφωνία της σε οποιαδήποτε σκέψη σας για διακοπή της λειτουργίας του Υπαταστήματος ΙΚΑ.
Έχοντας την προσωπική διαβεβαίωσή σας καθώς και του κ. Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, για την τοποθέτηση (3) υπαλλήλων σε διάστημα (3) μηνών περιμένουμε την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Μέχρι τότε παρακαλούμε για την απόσπαση προσωπικού προσωρινά στην Υπηρεσία για την εξυπηρέτηση του κοινού και προς αποφυγή της κοινωνικής αναταραχής στην πόλη.
Η λειτουργικότητα της Υπηρεσίας σας δεν είναι θέμα του Δήμου, αλλά σίγουρα μας αφορά άμεσα το αποτέλεσμα αυτής, δηλαδή η καλή εξυπηρέτηση των πολιτών μας, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό και τους ομαλούς και ποιοτικούς ρυθμούς ζωής των.

Η Δημοτική Αρχή με σύσσωμους τους πολίτες των Φιλιατρών είναι έτοιμη να διεκδικήσει δυναμικά το σεβασμό που ανήκει στην τοπική κοινωνία μας σ’ όλα τα επίπεδα και φυσικά και σ΄ αυτό της ποιοτικής παροχής υπ/σιών από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης, στ’ οποίο καταβάλλει τις εισφορές του ο πολίτης και συνεπώς δικαιούται στις αντίστοιχες παροχές.

Η υφιστάμενη λειτουργία του Υπαταστήματος Ι.Κ.Α. Φιλιατρών παραμένει προβληματική, αγνοεί παντελώς τον Έλληνα Πολίτη και μειώνει το Ελληνικό Κράτος.


Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.