Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ερώτηση Μπρεδήμα για την εγκληματικότητα στην Μεσσηνία.

Ερώτηση στον νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο κατέθεσε σήμερα ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κος Θεόδωρος
Μπρεδήμας.
Ο κος Μπρεδήμας στην ερώτηση που κατέθεσε αναφερει τους προβληματισμούς του για τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και κλοπών έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία και στις περιοχές Πυλίας και Τριφυλίας, με απάνθρωπους και κουκουλοφόρους δράστες, έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους των περιοχών αυτών και γενικότερα στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα η ερώτηση του κου Μπρεδήμα αναφέρει: ......

Προς το Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Νομαρχιακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρου Π. Μπρεδήμα, σχετικά με τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και κλοπών στην ύπαιθρο και γενικότερα στη Μεσσηνία.

(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου)

Κ. Νομάρχη,
Το έννομο αγαθό της τάξης αλλά και της ασφάλειας των πολιτών είτε κατοικούν στη ύπαιθρο είτε στα αστικά κέντρα της Χώρας και εν προκειμένω στην Μεσσηνία, έχει υποχρέωση να διασφαλίζει η Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με την Συνταγματική Επιταγή. Και αυτή παράλληλα υποχρεούται να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα που διασφαλίζουν τα αγαθά αυτά.

Ειδικότερα, αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και κλοπών έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία και στις περιοχές Πυλίας και Τριφυλίας, με απάνθρωπους και κουκουλοφόρους δράστες, έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους των περιοχών αυτών και γενικότερα στη Μεσσηνία.
Ειδικότερα, όχι μόνον η ληστεία πρατηριούχου στην περιοχή της Γιάλοβας - Πύλου οι οποίοι και συνελήφθησαν, αλλά και στην περιοχή Μυρσινοχωρίου του Δήμου Νέστορος, όπου ένας άνανδρος νέος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν αρκέστηκε να πάρει το χρηματικό ποσό που κατείχε ο άτυχος 92χρονος γέροντας, αλλά τον κτύπησε με τη μαγκούρα του, προκαλώντας πολλαπλά τραύματα και ήδη νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, ενώ ο δράστης διέφυγε.

Επειδή οι αλλεπάλληλες ληστείες και κλοπές έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους της υπαίθρου και ειδικότερα στους ηλικιωμένους
Επειδή το όλον θέμα δημιουργεί γενικότερα έντονες ανησυχίες στους πολίτες της Μεσσηνίας από την έλλειψη αστυνομικών τμημάτων στην ύπαιθρο παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλουν οι Αστυνομικές Αρχές

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΝΟΜΑΡΧΗ

1) Αν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα
2) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προς τα αρμόδια Υπουργεία για την διατήρηση και ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και γενικότερα της αύξησης της Αστυνομικής δύναμης στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας, για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους Μεσσήνιους πολίτες και ιδιαίτερα στους κατοίκους της υπαίθρου.

Καλαμάτα 8 Μαρτίου 2010

Ο ερωτών

(Θ. Π. Μπρεδήμας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.