Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Α. Λοβέρδος: Βαριά πρόστιμα σε όσους συνταγογραφούν αλόγιστα

Κυρώσεις και σε όσους απασχολούν ανασφάλιστο προσωπικό προανήγγειλε ο υπουργός

Με βαριά πρόστιμα, άμεσης εκτέλεσης, θα τιμωρούνται πλέον οι γιατροί και φαρμακοποιοί που συνταγογραφούν αλόγιστα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των υπέρογκων δαπανών στην αγορά φαρμάκων, ανακοίνωσε χθές στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός, απαντώντας σε επερώτηση του ..........

ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας μέσα στο Μάρτιο η οποία θα περιλαμβάνει βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν το νόμο.

Όπως εξήγησε ο κ. Λοβέρδος, τα μέτρα αυτά κρίθηκαν αναγκαία, καθώς η φαρμακευτική σπατάλη αυξήθηκε κατά 11% στο τελευταίο δίμηνο.

Προανήγγειλε ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά της "μαύρης" εργασίας καθώς διοικητικές κυρώσεις περιμένουν όσους προωθούν την ανασφάλιστη απασχόληση. Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι πρόσφατοι έλεγχοι που διενεργήθηκαν τον Ιανουάριο σε 15.000 επιχειρήσεις, έδειξαν ότι ποσοστό 25% των εργαζομένων, δουλεύουν ανασφάλιστοι.

Τέλος, ο Α. Λοβέρδος απέδωσε την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στο υπουργείο Εργασίας, όταν συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ολι Ρεν. «Σήμερα βρήκατε να τα σπάσετε;" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.