Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ψαλίδι στα κέρδη των φαρμακοποιών

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ κριτήρια για την ένταξη των φαρμάκων στη λίστα προωθεί η κυβέρνηση, ενώ μελετά και ψαλίδι στα κέρδη των φαρμακοποιών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία Μόσιαλο, προκειμένου να μειωθεί η συνολική φαρμακευτική δαπάνη παράλληλα με τον νέο τρόπο τιμολόγησης θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στο 8ο Συνέδριο της Εθνικής Σχολής ..........

Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μόσιαλος αναφερόμενος στους φαρμακοποιούς υποστήριξε ότι ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημά τους είναι 300.000 ευρώ, φορολογούνται για 11.000 ευρώ. Δεδομένης της κατάστασης πρότεινε μεταξύ άλλων να μειωθεί στο 10%- 15% το ποσοστό κέρδους τους ή να οριστεί πάγια αμοιβή ανά συνταγή.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα φαρμάκων, υπογράμμισε πως για να είναι αποτελεσματική η εφαρμογή της θα πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα. Έτσι, για παράδειγμα, θέτει ως κριτήριο για την ένταξη ενός σκευάσματος στη λίστα το ότι πρέπει η φαρμακευτική εταιρεία να καταβάλει άμεσα την επιστροφή (rebate) της προηγούμενης χρονιάς. Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Μόσιαλος, θα εξοικονομηθούν 160- 180 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.