Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τέλος εποχής για Ν. Κατσαρό στον ΕΛΓΑ, «βγήκαν τα μαχαίρια» με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ

Με τις παραιτήσεις του προέδρου και αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ.κ. Νίκου Κατσαρού και Κυριάκου Κρόκου, φαίνεται ότι πέφτουν οι τίτλοι τέλους στην σκληρή κόντρα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του πρώην από σήμερα, προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Νίκου Κατσαρού.

Η αντίστροφη μέτρηση για την παραίτηση του κ. Νίκου Κατσαρού (δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κατσαρός δηλώνει παραίτηση) ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε στη Βουλή ότι παραπέμπει στον εισαγγελέα υποθέσεις αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης, τον οποίο χαρακτήρισε ως «το πιο φαύλο κομμάτι του μηχανισμού».

Ωστόσο, την Παρασκευή ο «πόλεμος δηλώσεων» συνεχίστηκε με τη σκυτάλη να παίρνει η κ. Μπατζελή, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα
«Το Βήμα» ανέφερε ότι «προχωρεί σε «ψαλίδισμα» .........

μισθών και επιδομάτων στον ΕΛΓΑ, αφού διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους του αμείβονται με περισσότερα χρήματα από τους υπουργούς.
«Το ΔΣ του ΕΛΓΑ μπορεί, βάσει της νομοθεσίας, να καταβάλλει επιπλέον μισθούς και επιδόματα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» επισήμανε η κ. Μπατζελή και αποκάλυψε ότι οι αυξήσεις που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 5,5%.
Όπως ανέφερε μάλιστα «υπάρχουν εργαζόμενοι στον ΕΛΓΑ που αμείβονται πολύ περισσότερο από τους βουλευτές.
Σε ορισμένες περιπτώσεις έλαβαν αποδοχές 95.000 ευρώ ετησίως. Εισέπραξαν οδοιπορικά 35.000 ευρώ ετησίως και διάφορα άλλα επιδόματα 3.000 ευρώ μηνιαίως.

Πηγή: Αγροτύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.