Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου. Παράνομοι μετανάστες στη Μεσσηνία στα όρια της εξαθλίωσης

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Γιάννη Ραγκούση, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγκύης Μαριλίζα ξενογιαννακοπούλου κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στην Τριφυλία και συγκεκριμένα τα Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.

Στο κείμενο της ερώτησης της η Κα Γιαννακοπούλου αναφέρει:

Περισσότεροι από 2.500 παράνομοι μετανάστες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την πείνα και την εξαθλίωση στους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων του νομού Μεσσηνίας. Ωστόσο, στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι παράνομοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Πολλοί εξ αυτών λιμοκτονούν, καθώς δεν βρίσκουν ........

δουλειά και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας τόσο οι ίδιοι, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι λόγω της εξάπλωσης ασθενειών. Επιπλέον, τα περιστατικά μικροκλοπών και ανθρώπων που αναζητούν για φαγητό στα σκουπίδια βρίσκονται σε ραγδαία αύξηση.

Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με το Δήμο και την Εκκλησία, έχουν οργανώσει συσσίτια για τους οικονομικούς μετανάστες. Ο Δήμος Φιλιατρών έχει συστήσει στους κατοίκους να μην παίρνουν παράνομους μετανάστες στα χωράφια τους, ειδικά αν δεν μπορούν να τους προσφέρουν κατάλυμα. Επιπλέον, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αναρμόδια και δεν νομιμοποιείται να δαπανήσει χρήματα και η Αστυνομία δεν μπορεί να τους απελάσει καθώς δεν προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις και οι χώρες προέλευσής τους βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται τα αρμόδια Υπουργεία:

1. Προτίθενται να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

2. Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς το φαινόμενο επεκτείνεται πολύ παραπέρα από τα όρια του νομού Μεσσηνίας;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

3 σχόλια:

  1. Κυρία Γιαννακοπούλου δεν είναι ηθικά σωστό να εκμεταλλεύεσθε την ανθρωπιά των συμπατριωτών μας για να εξυπηρετήσετε άλλους σκοπούς!
    Είναι παράνομοι και κανένας νόμος δεν το ακυρώνει αυτό από την μια στιγμή στην άλλη.
    Η δε πείνα και ένδεια δεν αποτελεί άλλοθι για εγκληματικότητα ούτε είστε νομίζω Νομικός ή και ακόμα Νομοθέτης δια να ορίσετε την διαφορά της κλοπής από την "μικροκλοπή".
    Είστε μικρή για να θυμάστε αλλά, υπήρχε ένδεια και παλαιότερες δεκαετίες αλλά, οι πόρτες μας τον σύρτη τον είχαν διακοσμητικό και μόνο για τον δυνατό αέρα!
    Δεν τους ζήτησε κανένας να έρθουν εδώ διότι και εμείς με την Τακτική των Κυβερνήσεων από την "μεταπολίτευση" και εντεύθεν δεν απέχουμε να ομοιάσουμε σε αυτούς μέσα στον ίδιον μας τον τόπον.
    Εκτός της ψήφου μας ενθυμήστε εσείς οι Βουλευτές να ζητείτε (ή να απαιτείτε)πολλά άλλα Βουλευτές όντας και "κατόπιν εορτής" βεβαίως.
    Δεν ζητήσατε ποτέ να λάβετε μερικούς εξ αυτών, των τόσο πολύ δυστυχισμένων ανθρώπων όπως περιγραφικά μας τους παρουσιάζετε, εις τας οικίας σας εις τας Αθήνας και αλλαχού!
    Δώστε όλοι εσείς το καλό παράδειγμα πρωτίστως και να είστε σίγουροι ότι ο Έλληνας θα σας μιμηθεί πολλαπλώς!
    Σας ευχαριστώ δια τον χρόνο σας.
    Τάκης Δ. Περρέας
    Ηλεκτρολόγος Ε.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΥΣ ,ΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ; ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΔΩ ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΘΟΥΝ,ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ....
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ,ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ...
    Η ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΣΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΕΡΡΕΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΙΤΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ,ΑΠΟ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΟΣΟ ΟΜΩΣ Ο ΦΤΩΧΟΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΞΑΔΕΡΦΟ Η ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ Η ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΟΣΟ ΘΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΑ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ , ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ,ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ.
    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Γιάννη" η ανάρτηση είχε τίτλο: "...Παράνομοι μετανάστες στη Μεσσηνία στα όρια της εξαθλίωσης..."
    Εσύ μια "κατεβασιά" πήγες να κάνεις στο "γήπεδο" και πέταξες την μπάλα στην κερκίδα. Παίξε μόνος σου τώρα!
    Οι θεατές το έχουν ήδη κρίνει το επίπεδο του παιχνιδιού!!!
    Τάκης Περρέας
    Ηλεκτρολόγος Ε.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.