Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη Δράκου στο δρόμο Λιμενάρι - Φιλιατρά - Λαγκούβαρδος - Μαραθούπολη

Σήμερα, Πέμπτη, ο Νομάρχης Μεσσηνίας, κ. Δημήτρης Δράκος και ο Δήμαρχος Φιλιατρών, κ. Άλκης Ξύγκας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών ΝΑΜ, κ. Παναγιώτη Γιαννακέα, τoν προϊστάμενο μελετών κ. Δημήτρη Καλδή, τον προϊστάμενο συντηρήσεων κ. Γιάννη Κωνσταντόπουλο και τον μελετητή κ. Μανώλη Κοκκινάκη, επισκέφθηκαν το δρόμο «Λιμενάρι - Φιλιατρά - Λαγκούβαρδος - Μαραθούπολη».

Όπως είναι ήδη γνωστό, προ ολίγων ημερών ανετέθη μελέτη για τη βελτίωση και ανακατασκευή του παραπάνω, σημαντικού για την παραλιακή Δυτική Μεσσηνία, δρόμου.
Ιδιαίτερη έμφαση εδόθη στο, ιδιαίτερα επικίνδυνο, σημείο της διάβασης του Λαγκουβάρδου.

Αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στη μελέτη και την κατασκευή .........

της γέφυρας, της διαπλάτυνσης του συγκεκριμένου τμήματος της οδού και της παράκαμψης του γνωστού «φονικού» S, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τη μελέτη των δύο άλλων τμημάτων «Λιμενάρι - Φιλιατρά» και «Φιλιατρά - Αγία Κυριακή – Λαγκούβαρδος – Μαραθούπολη».
«Φιλοδοξία μας είναι να ενταχθεί, το πρώτο τμήμα της γέφυρας του Λαγκουβάρδου και της παράκαμψης, άμεσα στο ΕΣΠΑ, αν είναι δυνατόν και με την πρώτη προκήρυξη», δήλωσε ο κ. Νομάρχης.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τελείωσε ήδη και η μελέτη του τμήματος «Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι», του Δυτικού άξονα της Μεσσηνίας (Καλό Νερό – Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι Ρωμανός – Πύλος). Αναμένεται δε, να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και η μελέτη της παράκαμψης των Φιλιατρών, όπου στρέφεται και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας, της ΝΑΜ και των Δήμων της Δυτικής Μεσσηνίας, για την ένταξη και κατασκευή του από το 4ο ΚΠΣ-ΕΣΠΑ την επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.