Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΕΝΑΕ προς ΥΠΕΣ: Να διατηρηθούν οι νομαρχίες

Συνάντηση με το Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Στεφάνου είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ, στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Δράκος, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Μίχας και Γιώργος Αγοραστάκης, καθώς και η Επιτροπή Θεσμών της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ, τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, οι οποίες έχουν κατατεθεί ήδη στον υπουργό.

Αναφορικά με το σύστημα αρμοδιοτήτων και .........

οργάνωσης του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, τόσο ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στο ζήτημα της διατήρησης της σημερινής νομαρχίας ως διοικητικού κέντρου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του πολίτη.

«Στο συγκεκριμένο ζήτημα που θέσαμε, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει άλλη γραμμή πλεύσης και τούτο συμπεραίνεται από την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Εμείς από την πλευρά μας, σημειώσαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εάν υιοθετηθεί αυτή η απόφαση, θα αποτύχει το όλο εγχείρημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δράκος.

Η αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ ζήτησε την εφαρμογή των αποφάσεων των συνεδρίων της Ένωσης, όπου αναλυτικά μπαίνουν τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων και του Κώδικα, των ζητημάτων που σχετίζονται με την στελεχιακή υποστήριξη και τον υπηρεσιακό μηχανισμό, τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους οργανισμούς και τους κανονισμούς λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των συλλογικών οργάνων, το ζήτημα του επιχειρησιακού σχεδίου εφαρμογής και τέλος, το θέμα της οικονομικής και φορολογικής μεταρρύθμισης του όλου εγχειρήματος.

«Τα θέματα αυτά δεν είναι απολύτως ξεκαθαρισμένα και σαφή από την κυβέρνηση» τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

Τέλος, αποφασίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί να συγκληθεί το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ, με θέμα ημερησίας διάταξης «Προγραμματισμός δράσης ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης», ενώ θα προταθεί και η οργάνωση εκτάκτου συνεδρίου για τα ζητήματα αυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.