Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει μυθοποιηθεί, δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης

Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να ανοίξει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο αναλύει, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης.

Ο υπουργός αναφέρεται στο νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για τους διευθυντές στο Δημόσιο, λέγοντας: «ο εκάστοτε υπουργός πλέον δεν μπορεί ούτε να προσλάβει κανέναν ούτε να κάνει κανέναν διευθυντή. Τέλος.»

Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεσή του να ..........

περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος έρευνας και εκδίκασης του πειθαρχικού παραπτώματος που θα επισύρει την απόλυση ενός επίορκου δημόσιου υπαλλήλου.

Επιπλέον, υπογραμμίζει την ανάγκη ριζικών αλλαγών -μετά από δημόσια διαβούλευση- στο θέμα της τελικής απόφασης για την πλήρη ενσωμάτωση ενός υπαλλήλου στο Δημόσιο.

«Η μονιμότητα στο Δημόσιο έχει μυθοποιηθεί και έχει χαθεί η ουσία και το πρωτεύον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη», ο κ. Ραγκούσης επαναλαμβάνει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Μάιο εν όψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Οι νέοι δήμοι δεν θα υπερβαίνουν τους 370 (καταργούνται πάνω 600 δήμοι), ενώ για πρώτη φορά οι συνενώσεις αφορούν και την Αττική και Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Πολεοδομίας από τις νομαρχίες στους δήμους, ο υπουργός ρωτάται αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων διαφθοράς.

«Θα σας πω μία κουβέντα. Από εμένα που το λέω τώρα έως το τελευταίο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που διορίστηκε με ευθύνη της κυβέρνησης ο οιοσδήποτε διανοηθεί και μόνο να επισκιάσει την εντιμότητα και το ηθικό πλεονέκτημα που ανέκτησε η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ με τόσο αγώνα τα τελευταία χρόνια, την επόμενη στιγμή 'θα πάει αδιάβαστος'.»

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.