Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Αυστηρότερα μέτρα για το κάπνισμα προανήγγειλε η υπ. Υγείας

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως εξετάζεται η γενική απαγόρευση του καπνίσματος, ενώ τόνισε πως οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας θα γίνουν κανονικά παρά την οικονομική κρίση.

Την καθιέρωση αυστηρότερου θεσμικού πλαισίου για το κάπνισμα προανήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος.

Όσον αφορά στις εφημερίες, η υπουργός Υγείας .........

τόνισε πως έχει αποπληρώσει τα δεδουλευμένα μέχρι το Νοέμβριο και έχουν ήδη υπογραφεί αυτά του Δεκεμβρίου τα οποία όμως καθυστερούν καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τελεί υπό κατάληψη εδώ και αρκετές ημέρες.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως έχουν εγκριθεί πιστώσεις ύψους 358 εκατ. ευρώ για όλο το 2010 και η κατανομή των οποίων έγινε βάσει των αναγκών των νοσοκομείων.

Παράλληλα, η υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως οι προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν παρά την οικονομική κρίση έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου.

Για τα «φακελάκια» στο χώρο της Υγείας η κ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως διερευνώνται οι καταγγελίες και οι υποθέσεις παραπέμπονται στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.

Πηγή: Καυημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.