Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αναφορά Νάντιας Γιαννακοπούλου για την ένταξη του Κοπανακίου στην κατηγορία οικισμών Γʼ προτεραιότητας

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αφορμή αίτημα του Δήμου Αετού σχετικά με την ένταξη του Κοπανακίου στην κατηγορία οικισμών με πληθυσμό αιχμής άνω των 2.000 ισοδύναμων κατοίκων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα έργα αποχέτευσης του Δήμου από το ΕΣΠΑ.

Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει τις συνεχείς προσπάθειες επανεξέτασης του παραπάνω δίκαιου αιτήματος, η άρνηση του οποίου στερεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης των απαραίτητων, για τους κατοίκους, έργων αποχέτευσης και κεντρικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.
Στην αναφορά επισημαίνεται και η κατατεθείσα, υπʼ αριθμόν ............

19467/10628/29-6-2009, πρόταση χρηματοδότησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου που συνοδεύεται από πλήρεις και εγκεκριμένες μελέτες για το έργο. Μάλιστα, στην αναφορά τονίζεται και η θετική εισήγηση της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης της ΜΟΔ προς το ΥΠΕΧΩΔΕ με το υπʼ αριθμόν 213/21-7-2009 έγγραφο της. Ιδιαίτερη μνεία κάνει η κ. Γιαννακοπούλου και στο κυριακάτικο παζάρι του Κοπανακίου και στην παράλληλη λειτουργία ζωεμπορίου, γεγονότα που καθιστούν επιτακτικότερη την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγιεινής σε συνδυασμό με τον υψηλό υδροφόρο ορίζοντα και την αδυναμία κάλυψης του συγκεκριμένου έργου από ιδίους πόρους του Δήμου.

Με την αναφορά αυτή, η βουλευτής Μεσσηνίας τονίζει την αναγκαιότητα εύρεσης άμεσης αλλά και βιώσιμης λύσης, στα πλαίσια της υποβληθείσας, πλήρους και εγκεκριμένης μελέτης του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.