Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες, είπε ο Αντ.Σαμαράς στο προσυνέδριο της ΝΔ

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος έστειλε από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς.
"Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "θα μπει τέλος σε όλες τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος."

Δεν θα προχωρήσουμε με παρωχημένες ιδέες, είπε και συμπλήρωσε πως απορρίπτει τη λογική του διαχειριστικού κυβερνητισμού, ενώ πρότεινε 13 αλλαγές που θα κάνουν τη ΝΔ πιο ανοικτό κόμμα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς πρότεινε την ..........

εκλογή από τη βάση του προέδρου, του προέδρου της νεολαίας και του προέδρου των Νομαρχιακών Οργανώσεων. Επίσης, το τακτικό συνέδριο, που μετονομάζεται σε Εθνικό Συνέδριο, θα συνέρχεται κάθε δύο χρόνια. Όνομα αλλάζει και η Κεντρική Επιτροπή, η οποία γίνεται Πολιτική Επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν πολύ λιγότερα μέλη από ό,τι σήμερα.

Ακόμη, ο γραμματέας του κόμματος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής, όσο είναι γραμματέας, ωστόσο θα μπορεί να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τέλος, το Πολιτικό Συμβούλιο, που μετονομάζεται σε Εκτελεστική Γραμματεία, θα απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος. Από αυτά, τα επτά θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Γραμματεία και τα υπόλοιπα επτά θα είναι πρόσωπα επιλογής του προέδρου.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς έθεσε θέμα μείωσης του αριθμού των ex officio συνέδρων, οι οποίοι όπως πρέπει θα πρέπει να είναι λιγότεροι από τους άμεσα εκλεγμένους από τη βάση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση η συναίνεση δεν σημαίνει λευκή επιταγή. «Τέτοια "συναίνεση" ούτε την υποσχέθηκα ποτέ, ούτε την παραχωρώ. Άλλωστε, τέτοια συναίνεση έχει ο κ. Παπανδρέου από άλλο κόμμα, όχι από εμάς» είπε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια στα αδιέξοδα της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι με τους χειρισμούς της ανέβασε τα spreads και δημιούργησε προβλήματα δανεισμού, ενώ επίσης της καταλόγισε μεγάλες καθυστερήσεις στη λήψη αποφασιστικών μέτρων για την περικοπή του ελλείμματος.

Στο συνέδριο παρών ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μετά το τέλος της ομιλίας Σαμαρά αποχώρησε.

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Παπανδρέου ρε Σαμαρά, προσπαθεί να καλύψει το χοντρό φαγοπότι της προηγούμενης κυβέρνησης σας. Της κυβέρνησης σας που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Της Κυβέρνησης που κατασπατάλησε το Δημόσιο χρήμα σε offshore εταιρίες Βουλγαράκη και λοιπών.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΑΡΑ τα λεφτά που πήρατε από ΟΤΕ, Ολυμπιακή, και ότι άλλες αποκρατικοποιήσεις κάνατε???????
Τι κάνατε τα λεφτά από τα δομημένα ομόλογα??
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ??? ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.