Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Βρωμάει μπαρούτι στην Ν.Δ.

Αντιμέτωπη με μια τριπλή πρόκληση, όπως τη χαρακτηρίζουν κορυφαία γαλάζια στελέχη, βρίσκεται η Ρηγίλλης, καθώς οι Γ. Βουλγαράκης και Αρ. Παυλίδης σηκώνουν το γάντι που έριξε ο Αντ. Σαμαράς με το σύνθημα περί αυτοκάθαρσης, ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης επανεμφανίζεται στο προσκήνιο ζητώντας την πολιτική δικαίωσή του από τη νέα κομματική ηγεσία.

Oι κινήσεις των τριών πρώην υπουργών προκαλούν έντονη δυσφορία στη Ρηγίλλης και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαμαρά δεν αποκλείουν η αντίδραση της κομματικής ηγεσίας να φθάσει έως τις διαγραφές αρκετά πριν από το Συνέδριο του προσεχούς Ιουνίου.
Συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ., μάλιστα, ............

θεωρούν επιβεβλημένη μια ηχηρή απάντηση από την πλευρά της ηγεσίας, εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να παρερμηνευθεί το μήνυμα της αυτοκάθαρσης που εξέπεμψε ο κ. Σαμαράς. Μετά τον κ. Παυλίδη, ο οποίος διεμήνυσε ότι παραμένει πολιτικά ενεργός, αγνοώντας την προειδοποίηση Σαμαρά, νευρικό κλονισμό προκάλεσε χθες στη Ρηγίλλης ο Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος επιδιώκει να καταγραφεί η συμμετοχή του στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το Συνέδριο του κόμματος.

Κόκκινο πανί

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τη νέα ηγεσία, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον Δημ. Αβραμόπουλο, ως πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, και ζήτησε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών τόσο στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις της Ν.Δ. όσο και το Συνέδριο (25- 27 Ιουνίου). Κατά πληροφορίες, ο κ. Αβραμόπουλος τον ενέγραψε στον κατάλογο των ομιλητών, καθώς ο κ. Βουλγαράκης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, με τη διευκρίνιση ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την περίπτωσή του με τον κ. Σαμαρά. Στη Ρηγίλλης, ωστόσο, σήμανε συναγερμός, καθώς η κίνηση Βουλγαράκη αντιμετωπίστηκε ως «ευθεία πρόκληση» προς την ηγεσία. Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. προεξοφλούσαν χθες το βράδυ ότι «όχι μόνον δεν θα επιτραπεί η παρέμβαση, αλλά ούτε η παρουσία του κ. Βουλγαράκη στο Συνέδριο».

Ειδικά για Βουλγαράκη

«Ο κ. Βουλγαράκης θα έπρεπε να είχε καταλάβει ότι το μήνυμα του προέδρου του κόμματος δεν μπορεί να παρερμηνευθεί. Και ειδικά για την περίπτωσή του, ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής και στο έκτακτο Συνέδριο του περασμένου Νοεμβρίου, όταν τόνισε ότι στην πολιτική “το νόμιμο πρέπει να είναι και ηθικό”...», σχολίαζε με έμφαση στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, μεταφέροντας και την οργή της Ρηγίλλης από τις κινήσεις του πρώην υπουργού. Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του κλίματος, πάντως, ο κ. Βουλγαράκης δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην προσυνεδριακή εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, μεθαύριο Σάββατο, αλλά επιμένει να μιλήσει τουλάχιστον στο Συνέδριο.

Ο Αλογοσκούφης ζητεί κάλυψη για το ναυάγιο της οικονομίας!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ δείχνει την έξοδο στον κ. Βουλγαράκη, καλείται να αντιμετωπίσει και το χτύπημα του Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος αποποιείται κάθε ευθύνη για το δημοσιονομικό ναυάγιο και ζητεί ουσιαστικά πολιτική κάλυψη από τη νέα ηγεσία.

Με μακροσκελή επιστολή που απέστειλε στον κ. Σαμαρά, αλλά και στον κ. Καραμανλή, ο πρώην τσάρος της οικονομίας αμφισβητεί την τακτική που ακολουθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος (ο οποίος έχει επικρίνει δημόσια την πολιτική της λεγόμενης ήπιας προσαρμογής). Παράλληλα, συστήνει στον κ. Σαμαρά να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ν.Δ. δεν θα καταφέρει να ανακάμψει.

Φταίει το ΠΑΣΟΚ!

Ο κ. Αλογοσκούφης φορτώνει την ευθύνη για τη δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας στη διεθνή κρίση και την πεντάμηνη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και κάνει λόγο για «μυθολογίες» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες πρέπει «να αντικρούσει η παράταξη».

«Όπως γνωρίζετε, μετά τις τελευταίες εκλογές, αποφάσισα να αναστείλω κάθε κομματική δραστηριότητα. Η απόφασή μου αυτή έχει ενισχυθεί μετά τις επιθέσεις που δέχθηκα από στελέχη της παράταξής μας στο διάστημα που ακολούθησε. Ωστόσο, θα συνεχίσω να υποστηρίζω το έργο που κάναμε στην οικονομία και το ίδιο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το σύνολο της παράταξης. Άλλο η αυτοκριτική και άλλο ο μηδενισμός των πάντων. Ας μην ξεχνάμε ότι αν εμπεδωθούν οι εντυπώσεις που σήμερα καλλιεργεί η κυβέρνηση, η πολιτική ανάκαμψη της Ν.Δ. θα είναι ακόμη πιο δύσκολη», καταλήγει στην επιστολή του.

Τον απαξίωσαν

Η Ρηγίλλης απέφυγε κάθε σχόλιο για το περιεχόμενο της επιστολής Αλογοσκούφη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τακτική και να παράσχει πολιτική κάλυψη στον πρώην υπουργό. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Παν. Παναγιωτόπουλος μάλιστα διαχώρισε τον Κων. Καραμανλή από τον Γ. Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έκανε αυτοκριτική με γενναίο τρόπο, παραδεχόμενος σφάλματα, παραλείψεις και στραβοτιμονιές των κυβερνήσεων της Ν.Δ., στις οποίες προήδρευε».

Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. εξάλλου έκαναν λόγο για «προκλητική επανεμφάνιση» του κ. Αλογοσκούφη και απαξίωναν τις «συμβουλές» του, επισημαίνοντας ότι ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται πως την περίοδο 2004- 2008 αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, όταν ο ίδιος παραδεχόταν ότι είχαν «πιάσει πάτο».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.