Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Γενικό μπλακ άουτ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη όλη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως διοργανώνουν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση» και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση ........

διαμαρτυρίας έξω από την ΓΑΔΑ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, νοσοκομεία, σχολεία, εφορίες και τελωνεία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν και οι γιατροί.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι από την αρχή της εβδομάδας βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων, με δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς και οι δικηγόροι του Πειραιά.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τα πληρώματα των πλοίων και οι ναυτεργάτες.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ.

Σε 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων την Πέμπτη 18 Μαρτίου θα προχωρήσουν οι βενζινοπώλες, ενώ στις 21 Μαρτίου συγκαλείται γενική συνέλευση του κλάδου προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Χωρίς ειδησεογραφική ενημέρωση σήμερα

Στην συμερινή απεργία μετέχουν όλα των σωματεία των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ.

Στην συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να απεργήσει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 12 Μαρτίου μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) εκφράζουν την συνολική αντίθεση του κλάδου «στην επαπειλούμενη λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.