Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: 98 - 91. Γαβράκια, αυτό είναι το αφεντικό σας!!!!

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 98-91 του Ολυμπιακού στο ματς που έκρινε την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και θα διεκδικήσει το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα του με πλεονέκτημα έδρας.

Στα δύσκολα οι ηγέτες και οι μεγάλοι παίκτες κάνουν ένα βήμα μπροστά και φωνάζουν «εγώ»! Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν οριακό για τους «πράσινους» και για αυτό ο αρχηγός τους Δημήτρης Διαμαντίδης έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι ξέρει καλά το δρόμο για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην επιτυχία.
Δώδεκα πόντοι και έξι ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο ..........

ήταν αρκετοί για να βροντοφωνάξει «είμαι εδώ»!

Ανέβασε τον απολογισμό του πρώτου ημιχρόνου στους 17 πόντους με μοναδική μουντζούρα στους αριθμούς του, τις δυο άστοχες βολές.

Δεν ήταν όμως μόνος του.

Ο Ντρου Νίκολας θύμισε την περυσινή εικόνα του τέτοια περίοδο όταν πυροβολούσε ασταμάτητα κατά ριπάς. Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 19 πόντους με εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας (2/2 διπ., 5/7 τριπ.)!

Κακές περιστροφές και μονοδιάστατη ανάπτυξη

Επίσης, σημαντικό όφελος αποκόμισε ο Παναθηναϊκός από τις αργές αντιδράσεις του Ολυμπιακού στα pick ‘n roll. Οι «ερυθρόλευκοι» επίσης είχαν πολύ άσχημες περιστροφές στην άμυνα τους και έτσι επέτρεπαν πολλά ελεύθερα σουτ.

Έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να διατηρεί συνεχώς μικρό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου (23-16, 7’) χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει περισσότερο.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην επίθεση ήταν μονοδιάστατο και θύμισε σε πολλές περιπτώσεις το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού στον τελικό κυπέλλου, όταν η μόνη επιλογή στην επίθεση ήταν η εκμετάλλευση της φροντ λάιν.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα έξι λεπτά στόχευαν τον Σχορτσιανίτη, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά με 9 πόντους και σημαντική φθορά των αντιπάλων ψηλών. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Βούισιτς, ο οποίος πέτυχε δέκα πόντους σε τέσσερα λεπτά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, μπορεί να πέτυχε 28 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όμως αυτοί προήλθαν από ένα μονοδιάστατο τρόπο επίθεσης, αφού μόνο οι Τσίλντρες (4π.) και Βασιλόπουλος (3 π.) έσπασαν την… μονοτονία.

Φωτιές από τα 6,25 μ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο παραμικρό στη συνέχεια. Ο Μαυροκεφαλίδης ελλείψει του τραυματία Κλέιζα μπήκε στο παιχνίδι δίνοντας μια έξτρα επιλογή μέσα στη ρακέτα. Στα συν του Ολυμπιακού ήταν ότι κατάφερε να φορτώσει με φάουλ στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Μπατίστ και Πέκοβιτς χρεώθηκαν με τρία φάουλ, αλλά τους «πράσινους» λίγο τους ένοιαζε, αφού η περιφέρεια έβγαζε φωτιές.

Ο Νίκολας με τρίποντο στο 13’ έφθασε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο +14 (46-32) . Ο Σχορτσιανίτης ήταν πολύ μόνος στην επίθεση του Ολυμπιακού και έτσι παρά τις προσπάθειες του να μειώσει (48-42, 17’), η αδράνεια και τα λάθη των συμπαικτών του έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να φθάσει και πάλι τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με τη λήξη του ημιχρόνου (58-44).

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου ο Τσίλντρες κατάφερε να ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση της άμυνας του Παναθηναϊκού και τις παγίδες που του είχε στήσει ο Ομπράντοβιτς και να μειώσει με τη βοήθεια του «Σόφο» σε 61-54 στο 24’.

Ο νόμος του Νίκολας

Η ψυχολογία του αγώνα όμως δεν γινόταν να αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και μόλις ο Νίκολας ανέλαβε και πάλι δράση με τρίποντα και καλάθια στον αιφνιδιασμό η διαφορά έφθασε στα υψηλότερα μέχρι εκείνο το σημείο επίπεδα (74-55, 27’). Σε εκείνο το σημείο ο Αμερικάνος γκαρντ του Παναθηναϊκού έφθασε τους 27 πόντους με 7/9 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε εντός παιδιάς με τρίποντο του Πεν στο 27’54’’ για πρώτη φορά μετά από 7’54’’ και ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα έτρεξε σερί 13-2 σβήνοντας οριστικά όποιες ελπίδες είχαν οι «ερυθρόλευκοι» να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου ο Σπανούλης κατάφερε να βρει ανοικτούς διαδρόμους και να διατηρήσει το ύψος της διαφοράς σταθερά πολύ ψηλά (79-62, 29’).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατεβάσει σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά (80-71, 33’22’’) χάρη στην αφύπνιση του Τεόντοσιτς, αλλά κυρίως εξαιτίας της δυσκολίας του Παναθηναϊκού να βρει εύκολους πόντους.

Κάθε φορά ωστόσο που μείωναν οι Πειραιώτες ο Διαμαντίδης ήταν εκεί. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με οκτώ δικούς του πόντους σκόραρε αποκλειστικά για την ομάδα του και κρατούσε ψηλά τη διαφορά (87-76, 36’30’’) απαντώντας αποτελεσματικά στον Τσίλντρες που πέτυχε επτά σερί πόντους.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ βοήθησε τον Ολυμπιακό να ανακάμψει για το 87-80 (37’19’’), αλλά και αυτή τη φορά οι προσπάθειες του δεν είχαν συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τελευταίο λεπτό σε μπαράζ βολών, αλλά οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να φθάσουν στο άνετο 98-91.

Τα δεκάλεπτα: 32-28, 58-44, 79-64, 98-91

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Το ότι σας πέταξε ο Παναθηναϊκός ένα ξεροκόμματο (το κύπελλο) στον αιώνιο πελάτη του μετά από 9 χρόνια ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ δεν σημαίνει ότι γίνατε άνθρωποι ή ότι γίνατε ομάδα.
Σας πετάμε που και που ένα ξεροκόμματο γιατί πολύ απλά είστε οι καλύτεροι πελάτες μας ΑΝΥΠΟΛΥΠΤΟΙ ΓΑΒΡΟΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.