Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών για το 2010.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Φιλιατρών για το 2010 με τις ψήφους της συμπολίτευσης αλλά και του Εκπροσώπου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θεόδωρου Σαπέρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας σημείωσαν πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στον Προϋπολογισμό υπάρχουν σημαντικά έργα για το Δήμο, ενώ τόνισε πως συνέχεια γίνονται έργα σε όλους τους τομείς. Πρόσθεσε πως ο Δήμος δε χρωστάει και ότι δεν έγινε αύξηση των δημοτικών τελών.

Από την Αντιπολίτευση, ασκήθηκε κριτική ..........

επειδή, όπως σημείωσαν, ο Προϋπολογισμός δεν έχει αναπτυξιακή προοπτική, αλλά είναι όπως και οι προηγούμενοι..

Τελικά, μετά τη συζήτηση, ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία τον Προϋπολογισμό ενέκριναν οι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας θ. Σαπέρας, ο οποίος παρά τη διαφωνία του τον ψήφισε για να μη θεωρηθεί ότι βάζει εμπόδια, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Σωτηρόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, τον καταψήφισαν.

Πρίν την συζήτηση του προϋπολογισμού ο Δήαμρχος Φιλιατρών Κος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το σώμα για την συνάντηση που είχαν το προηγούμενο Σάββατο για το θέμα των λαθρομεταναστών και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την καταγραφή των λαθρομεταναστών από την επιτροπή που έχει συσταθεί.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος σημείωσε πως από τις εφημερίδες είδαν και διάβασαν για αυτή την κίνηση και για πράγματα που γίνονται στην πόλη τους.
"Εμείς δεν ξέραμε τίποτα την στιγμή που είχαν προσκληθεί πολίτες και όχι δημοτικοί σύμβουλοι", είπε. "Είδαμε να καταγράφονται τοποθετήσεις πολιτών και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου", συνέχισε.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικά δρώμενα στην πόλη και να λείπει από αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο. Ανέφερε δε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δείξει στοιχεία παραβατικότητας.
Απο την πλευρά του ο κος Ξύγκας απάντησε ότι δεν καλέστηκε κανένας γιατί ήταν μια συνέχεια της σύσκεψης που είχε καλέσει στην Νομαρχία ο νομάρχης πριν λίγες μέρες.
Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν -τόνισε- για να δούμε τι μπορεί να γίνει με τους μετανάστες, θέμα το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Θα καταγράψουν την κατάσταση τόσο εδώ στα Φιλιατρά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.